Politerno > Україна і світ > НАБУ передало у САП підозру колишній начальниці НАЗК Корчак

НАБУ передало у САП підозру колишній начальниці НАЗК Корчак

  • 6 Грудня, 2018
  • 1441 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро підготувало підозру колишній начальниці Національного агентства запобігання корупції (НАЗК) Наталії Корчак.

Про це агентство “Українські новини” повідомило джерело в Генеральній прокуратурі.

Проект підозри знаходиться на вивченні у головного антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

Це вже друга редакція підозри Корчак, у першому випадку проект було повернуто на доопрацювання. Керівник САП поки що не прийняв рішення про погодження або відхилення підозри Корчак.

Нагадаємо, Наталія Корчак керувала НАЗК два роки. У березні 2018 року її поміняли на Олександра Мангула.

Згодом Наталію Корчак було призначено уповноваженою особою з питань гендерної рівності агенства.

Робота Корчак запам’яталася кількома скандалами. Наприклад, у березні 2017 року вона посварилася з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом на засіданні Кабміну через проблеми з реєстром електронних декларацій, який не впорався з навантаженням.

САП повернула детективам НАБУ проект підозри для голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак.

У листопаді 2017 року Корчак стала фігурантом ще одного скандалу. У відповідь на протокол НАЗК стосовно директора НАБУ Артема Ситника його відомство порушило справу проти самої Корчак, закидаючи їй купівлю паркомісць і їх використання для незадекларованих автомобілів.

Як повідомлялось, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Тоді ж Ганна Соломатіна публічно звинуватила керівництво НАЗК у цілковитій залежності від АП. Зокрема, вона оприлюднила листування з “куратором” НАЗК в Адміністрації президента Олексієм Горащенковим, а також розповіла, як з АП дають вказівки членам НАЗК перевіряти або не перевіряти декларації чиновників. Зокрема – як “не чіпати” е-декларації Ляшка, Шуфрича і низки інших політиків. Але і цей скандал закінчився без будь-яких правових наслідків для його фігурантів.

Читайте також: СоломатінаГейт. Що буде з НАЗК після звинувачень його керівництва у фальсифікаціях

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE