Politerno > Україна і світ > Гройсман: Корчак знаходиться не в адекваті

Гройсман: Корчак знаходиться не в адекваті

  • 26 Квітня, 2017
  • 1513 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав керівника Національного агентства щодо запобігання корупції Наталю Корчак “неадекватною”.

Про це він заявив після доповіді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про факти нарахування керівництвом НАЗК самим собі великих премій і надбавок.

“Я отримав лист від “маловідомого” депутата Лещенко щодо діяльності пані Корчак та пана Радецького по нарахуванню необгрунтованих премій і надбавок … Зарплата глави НАЗК Корчак за жовтень 2016 року склала 121 тис. грн при тому, що оклад становив 29 тис., За вислугу – 50%, за інтенсивність – 100%, премія – 60%, додатково на відрядження – 30 тис.”, – сказав Аваков.

Також глава МВС повідомив про наявність листів від НАЗК з вимогою розслідувати діяльність членів НАЗК Руслана Радецького та Руслана Рябошапки.

“Тобто Корчак вимагає розслідувати діяльність двох своїх заступників”, – підкреслив Аваков.

У свою чергу, Гройсман доручив опрацювати механізми розслідування та оцінки діяльності керівництва НАЗК.

“Я нічого не маю проти НАЗК, але мені здається, що ії керівник не в адекваті”, – сказав прем’єр.

Як зазначає Українська правда, Кабінет міністрів вдруге не зміг розглянути проект Національної доповіді щодо реалізації основ антикорупційної політики в 2016 році.

Доповідач, голова НАЗК Наталія Корчак не з’явилася на засідання уряду 26 квітня.

“Не прийти, не доповісти вдруге, це … ви мене вибачте”, – обурився Гройсман.

У свою чергу міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що на адресу уряду надійшло кілька звернень щодо перевірки діяльності членів НАЗК.

Нагадаємо, журналісти з’ясували, що Корчак знаходиться в числі чиновників, які працюють неповний робочий день на держслужбі при значній зарплати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE