Politerno > Україна і світ > СБУ провела обшуки в інвестиційній компанії Dragon Capital

СБУ провела обшуки в інвестиційній компанії Dragon Capital

  • 26 Квітня, 2017
  • 1463 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України проводить обшуки в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital.

Як передає БізнесЦензор, про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив в ході засідань Кабміну в середу, 26 квітня.

“Мені повідомили, що зараз відбуваються обшуки в інвестиційній компанії Dragon Capital. Ну як це називається?”, – сказав Гройсман.

Прем’єр зазначив, що, як глава уряду, він не може впливати на роботу СБУ, але доручив урядовому уповноваженому розібратися в цьому питанні.

Як уточнила директор з маркетингу і комунікацій Dragon Capital Ольга Белобловська, СБУ проводить обшук в офісі Dragon Capital на підставі дозволу суду на виімку комп’ютерної техніки.

“Мова йде про незаконне використання програмного забезпечення. При цьому компанія легально і офіційно купила цю програму. Хочуть вилучити всі комп’ютери і паралізувати роботу”, – написала Белобловська на своїй сторінці в мережі Facebook.

Пізніше представник компанії уточнила, що за підсумками обшуку були вилучені не всі комп’ютери.

“Обшук проводився в рамках закону і пристойності. Ми добровільно надали всю необхідну слідчим інформацію і на даний момент обшук ніби як завершений. Вилучали не всі комп’ютери. Повертаємося до роботи”, – додала Белобловская.

Інвесткомпанія Dragon Capital заснована в 2000 році її нинішнім керівником Томашем Фіалою.

Відзначимо, раніше Фіала неодноразово звинувачував бізнесмена Андрія Адамовського та його партнера Олександра Грановського, який зараз є народним депутатом від “Блоку Петра Порошенко” в рейдерському захопленні столичного ТРЦ Sky Mall.

При цьому генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала не виключає, що обшуки СБУ можуть бути пов’язані з тиском у справі Skymall, передає Економічна правда.

“Поки не знаю звідки ноги ростуть, але, можливо, хочуть відбити бажання боротися за виконання рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду по Skymall”, – сказав Фіала.

“Але це знову підтверджує, що без реформи правоохоронних органів, судової системи, без створення Служби фінансових розслідувань та Антикорупційних судів, ми будемо залишатися бідною країною”, – додав глава компанії.

Нагадаємо, Високий суд правосуддя підтвердив рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду, що дозволяє Arricano викупити частку в проекті ТРК Sky Mall. Згідно з вердиктом, все акції компанії Assofit Holdings Limited (володіла центром через свою дочірню компанію – “Призма Бета”) повинні до 5 червня безкоштовно перейти від Stockman Interhold S.A. Андрія Адамовського у власність Arricano Real Estate Plc Хіллара Тедера.

Конфлікт між партнерами Андрієм Адамовським і естонцем Хілларом Тедер триває з 2010 року, коли бізнесмени уклали угоду, за якою Stockman Адамовського виділила на добудову торгового центру $ 40 млн.

Натомість вона отримала від Arricano 50% + 1 акцію в кіпрському офшорі Assofit Holdings Limited, який володів ТРЦ через компанію “Призма Бета”. У документі було прописано, що у Arricano є опціон на зворотний викуп пакета за $ 51,4 млн. Але в листопаді 2010 року договір опціону був розірваний.

Представники Андрія Адамовського неодноразово заявляли, що Тедер взяв в партнери інвестиційну компанію Dragon Capital Томаша Фіали, яка порушила умови конфіденційності угоди по Sky Mall. Це, на їхню думку, денонсував початкове угоду.

Тедер через Лондонський арбітраж зажадав відновити дію опціону, щоб повернути собі частку в Sky Mall.

Андрія Адамовського пов’язують з фірмами “Трейд Коммодити” і “Август пром”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE