Politerno > Україна і світ > Фіала заявляє, що обшуки у Dragon Capital – це тиск у справі Skymall

Фіала заявляє, що обшуки у Dragon Capital – це тиск у справі Skymall

  • 26 Квітня, 2017
  • 1686 Переглядів
  • 0

Томаш Фіала, генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital, не виключає, що обшуки СБУ у компаніїї можуть бути пов’язані з тиском у справі Skymall.

Про це він повідомив в коментарі ЕП.

“Поки не знаю звідки ноги ростуть, але, можливо, хочуть відбити бажання боротися за виконання рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду по Skymall”, – зазначив він в коментарі.

“Але це знову підтверджує, що без реформи правоохоронних органів, судової системи, без створення Служби фінансових розслідувань та Антикорупційних судів, ми будемо залишатися бідною країною”, – додав Фіала.

Як відомо, раніше Високий суд правосуддя підтвердив рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду, що дозволяє Arricano викупити частку в проекті ТРК Sky Mall.

Згідно з рішенням суду, всі акції компанії Assofit Holdings Limited (володіла центром через свою дочірню компанію – Призма Бета) повинні до 5 червня безкоштовно перейти від Stockman Interhold S.A. Андрія Адамовського у власність Arricano Real Estate Plc Хіллара Тедера.

Конфлікт між партнерами Андрієм Адамовський і естонцем Хілларом Тедером триває з 2010 року, коли бізнесмени уклали угоду, за якою Stockman Адамовського виділила на добудову торгового центру $40 млн. Натомість вона отримала від Arricano 50%+1 акцію в кіпрському офшорі Assofit Holdings Limited, який володів ТРЦ через компанію Призма Бета.

У документі було прописано, що у Arricano є опціон на зворотний викуп пакета за $51,4 млн. Але в листопаді 2010 року договір опціону був розірваний.

“Представники Андрія Адамовського неодноразово заявляли, що Тедер взяв в партнери інвестиційну компанію Dragon Capital Томаша Фіали, яка порушила умови конфіденційності угоди по Sky Mall. Це, на їхню думку, денонсувало початкове угоду”, – писала Liga.net.

Тедер через Лондонський арбітраж зажадав відновити дію опціону, щоб повернути собі частку в Sky Mall.

Андрія Адамовського пов’язують з фірмами “Трейд Коммодити” і “Август пром”. Сам Адамовський бізнес-партнер впливового нардепа від БПП Олександра Грановського. Самого Грановського пов’язують з іншим впливовим депутатом БПП Ігорем Кононенко.

Як повідомлялося, СБУ проводить обшуки у компанії Dragon Capital через ніби то нелегальне використання програмного забезпечення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE