Politerno > Україна і світ > Порошенко для співпраці із лобістами використовує фіктивну громадську організацію

Порошенко для співпраці із лобістами використовує фіктивну громадську організацію

  • 7 Лютого, 2017
  • 1462 Переглядів
  • 0

Адміністрація Президента України  для співпраці із лобістами в США використовує громадську організацію зі всіма ознаками фіктивності, уникаючи таким чином публічності.

Про це пише у своїй статті “Битва за Вашингтон. Лобі президента. Частина 1” Тетяна Козирєва для “УП”.

Адміністрація президента України уникаючи публічності оплатила незалежне дослідження українського оборонного комплексу через фактично фіктивну американську фірму Ukraine Investment Alliаnce. За фірмою стоїть потужна лобістська компанії США BGR Group, йдеться у статті.

Утворена восени 2014 року у штаті Делавер, громадська організація Ukraine Investment Alliаnce вже за кілька місяців після заснування лобістами BGR отримала $2 мільйони надходжень. Із них $1,3 мільйони ГО витратила на послуги неприбуткової організації RAND, що спеціалізується на дослідженнях та аналізі, пов’язаних із оборонним комплексом.
Співрозмовник RAND розповідає що їхнім юристам довелося відкласти дороговартісний контракт на півроку “через спроби друзів президента оплатити контракт із офшорних рахунків”.

Проблему коштів незрозумілого походження вирішила Ukraine Investment Alliance, створена працівниками лобістської компанії BGR. Переговорами із RAND в Україні, за словами співрозмовників у компанії, керували представники Адміністрації президента України, зокрема Дмитро Шимків.

Після особистої зустрічі авторів звіту із Петром Порошенком, у документі з’явилися нові розділи, зокрема про кібербезпеку, розвідку та оборонно-технічну співпрацю із іноземними партнерами. Щоправда, у звіті йдеться не лише про привабливість українського оборонного комплексу, але й про корупцію та монополію “Укроборонпрому”. Як відомо цей державний концерн очолює Роман Романов, колишній менеджер корпорації “Богдан”.

Дмитро Шимків, представник Національної ради реформ, ключовий учасник домовленостей із RAND підтверджує факт співпраці з RAND за ініціативи президента Порошенка та те, що для проведення цього дослідження було спеціально створено фундацію Ukraine Investment Alliance.
“Фундація була створена за сприяння та урядових та неурядових організації, включаючи BGR. Це класичний підхід для залучення коштів із приватного сектору для фінансування тих, чи інших досліджень в США”, – розповів Шимків.

Щоправда, заступник голови Адміністрації президента не став розкривати джерела фінансування послуг лобістів та консультантів RAND.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE