Politerno > Україна і світ > “Француз” повідомив, що замах на Гіві організували він і ще троє бійців «Сомалі»

“Француз” повідомив, що замах на Гіві організували він і ще троє бійців «Сомалі»

  • 9 Лютого, 2017
  • 1802 Переглядів
  • 0

До редакції «Нової газети» звернувся громадянин Росії доброволець з Москви Ігор Мильцев, який представився бійцем підрозділу ДНР «Сомалі», яким керував Михайло Толстих («полковник Гіві»).

Повідомивши свій позивний «Француз» – Мильцев заявив, що замах на Толстих організували він і ще троє бійців «Сомалі».

«Йому помстився б будь-хто», – розповів Мильцев, назвавши звинувачення влади ДНР на адресу українських спецслужб «смішними»: «СБУ за лінію розмежування не переходять, ссуть суки!». Вбивство командира Мильцев називає помстою товаришів по службі, нібито, кинутих Гіві під час бою під Авдіївка в кінці січня 2017 року.

За словами Мильцева, під час важких боїв під Авдіївкою з самого початку ініціативою володіли підрозділи української армії. Участь в боях за Авдіївський промзону приймав і батальйон Гіві «Сомалі». Представники «ДНР» повідомляли тоді про поранення самого Гіві на поле бою. Втім, «Француз» Ігор Мильцев описує іншу версію подій.

Побоюючись за своє життя, як зазначає Мильцев, Толстих відійшов від позицій батальйону і вистрілив собі в ногу. «Він думав, що ніхто цього не помітить, але ми помітили. Далі його забрали чергові лікарі у госпіталь. Після цього, будучи вже в Донецьку, він віддав наказ накрити наші позиції з артилерії, незважаючи на те, що ми там були, а він думав, що нас вже немає в живих!»

переписка

«Просто так піти він не міг, це дезертирство, позицію кинути він не міг ніяк, це наказ Захара стояти до кінця! І тут він, напевно, зрозумів, що це все – кінець. Прострелив собі ногу і почав кричати. Його потягли медики, а через півтори години нас накрила своя ж артилерія».

Мильцев розповідає, що після замаху на Арсенія Павлова («Моторола») командир «Сомалі» сер’йозно побоювався за своє життя, в цілях безпеки вивіз свою сім’ю в Придністров’я і планував виїхати туди сам, але не встиг.

Як розповідає Мильцев, сам він зараз знаходиться в околицях Донецька.

На сторінці «Француза» у «Вконтакте» викладено кілька десятків фотографій, де він зображений разом з іншими збройними людьми – в тому числі серед бойових позицій, окопів, укріплень, на тлі важкого озброєння, зенітних знарядь і БТР.

Мильцев

– Я в розшуку МГБ і поранений, ще три людини пішли в підпілля. Захару (глава «ДНР» Олександр Захарченко) тепер є за що переживати.

У статусі «Француза» у «Вконтакте» незабаром після замаху на Гіві з’явився запис: «Собаці собача смерть! Гіві, це тобі за пацанів загиблих під Авдіївка! ЗАХАРЧЕНКО, ТИ НАСТУПНИЙ!».

Як повідомлялось раніше, 8 лютого в Донецьку  результаті теракту був вбитий командир підрозділу «Сомалі».

У 6:12, в результаті пострілу з реактивного вогнемета «Шмель» у вікна офісу батальйону “Сомалі”, прогримів вибух і почалася пожежа. Гіві на той момент був на робочому місці, повідомляло джерело.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE