Politerno > Україна і світ > Терориста “Гіві” вбили в Донецьку, ВІДЕО – ОНОВЛЕНО

Терориста “Гіві” вбили в Донецьку, ВІДЕО – ОНОВЛЕНО

  • 8 Лютого, 2017
  • 1965 Переглядів
  • 0

Як повідомляє “УП” з посиланням на сепаратистський сайт ДАН, 8 лютого в Донецьку  результаті теракту був убитий командир підрозділу «Сомалі», так званих збройних сил ДНР, Михайло Толстих (позивний «Гіві»). Про це сьогодні повідомили в оперативному штабі командування ДНР.

«Сьогодні в 6:12, в результаті терористичного акту загинув Герой ДНР, командир батальйону« Сомалі »полковник Михайло Толстих, відомий як« Гіві », – йдеться в повідомленні. – Це продовження терористичної війни, розпочатої київської хунтою проти Донбасу».

У командуванні додали, що на місці теракту працює слідча група.

Як повідомляє УП з посиланням на “Интерфакс”, джерело в так званих “правоохоронних органах ДНР” уточнює, командира батальйону бойовиків “Сомалі” Михайло Толстих із позивним “Гіві” убили в його ж кабінеті.

“У кабінеті Толстих у Донецьку прогримів вибух і почалася пожежа. Гіві на той момент був на робочому місці”, – повідомило джерело.

Співрозмовник не виключив, що теракт міг організувати Київ у зв’язку з “активною участю Толстих в обороні Донецька під час останнього загострення ситуації”.
“Він в останні дні разом зі своїм батальйоном обороняв Донецьк, беручи участь у боєзіткненнях на авдіївському напрямку”, – заявив співрозмовник агентства.
Російська “Новая газета” пише: “За попередньою інформацією, у штаб, де перебував Толстих, вистрілили з гранатомета. “Гіві” загинув у своєму кабінеті”.

За даними командування бойовиків, убивство сталося о 06:12 середи за місцевим часом.

У “прокуратурі ДНР” покладають відповідальність за вбивство Толстих на українську диверсійно-розвідувальну групу.
“Теракт і вбивство Арсена Павлова (Мотороли), яке відбулося раніше, – ланки одного ланцюга. За терактами стоять українські спецслужби, які вживають зусилля з дестабілізації ситуації в республіці. Безпосередніми виконавцями є диверсійно-розвідувальні групи”, – заявив “Интерфаксу” представник “прокуратури”.
За його словами, “за гарячими слідами” вже вийшли на ймовірних виконавців.

У свою чергу, продовжує “УП”, радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт сказав, що інформацію про смерть “Гіві” треба перевірити.

Як відомо, за останні два роки на окупованій частині Донбасу багатьох “польових командирів” бойовиків ббили не в боях. Не виключено, що за цим стоять російські спецслужби, хоча проросійські бойовики звинувачують у цих смертях українську сторону.

Вбивство “Гіві” підтверджує і кореспондент російської “Комсомольскї правди” Олександр Коц, котрий останнім часом постійно знаходиться на окупованій території. Ось скрин з його твіттер-сторіки і відео, яке він запостив згодом:

 

Згодом російське видання «Лайф» опублікувало відео з кабінету керівника незаконного збройного формування «Сомалі» Михайла Толстих («Гіві»).

У цьому кабінеті він був убитий сьогодні вранці пострілом з реактивного вогнемета «Шмель».

На кадрах видно, що приміщення будівлі сильно зруйновані і вигоріли.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE