Politerno > Україна і світ > Посольство РФ в Британії відреагувало на видворення своїх працівників

Посольство РФ в Британії відреагувало на видворення своїх працівників

  • 14 Березня, 2018
  • 1669 Переглядів
  • 0

Посольство Росії в Британії назвало рішення уряду про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

Про це повідомляє ТАСС.

За інформацією видання, в посольстві також відзначили, що таке рішення – це “необґрунтований і недалекоглядний крок”.

“Розглядаємо цей ворожий крок як абсолютно неприйнятний, необґрунтований і недалекоглядний. Уся відповідальність за занепад російсько-британських відносин лежить на нинішньому політичному керівництві Великої Британії”, – йдеться в заяві посольства.

У дипломатичному представництві інформували, що послу РФ у Великій Британії Олександру Яковенку вже було оголошено про визнання 23 російських дипломатів персонами нон грата.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломатів, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Як повідомлялось, отруєних росіян – Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста в неділю, 4 березня.

Спочатку ряд західних ЗМІ повідомили, що колишнього російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною, а також, що британська розвідка МІ5 вважає отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки спробою вбивства, яке напряму пов’язано з Росією.

Очільник МВС Великобританії Амбер Радд заявила, що офіцер поліції, який, як і колишній шпигун РФ Сергій Скрипаль, був госпіталізований після отруєння нервово-паралітичним речовиною, заговорив.

А депутати британського парламенту звернулись із вимогою до Амбер Радд провести ретельне розслідування 14 несподіваних або підозрілих смертей, що сталися на території Британії за останні роки.

У Великій Британії встановили, що колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу “Новичок”, яку розробляла Росія.

В РФ заявили, що давно знищили запаси газу, яким отруїли Скрипаля.

Британський прем’єр Тереза ​​Мей офіційно звинуватила РФ в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки і ввести санкції.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що дуже серйозно сприймає звинувачення Британії на адресу Росії через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

У Росії заявили, що не будуть відповідати на ультиматум Лондона у зв’язку зі “справою Скрипаля” доти, доки Великобританія не забезпечить доступу до речовини, якою були отруєні екс-співробітник ГРУ і його дочка Юлія.

Регулятор телерадіомовлення Великої Британії Ofcom попередив підконтрольний Кремлю телеканал Russia Today, що його ліцензія може бути скасована.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE