Politerno > Україна і світ > Меркель підтримала вимоги Британії до Росії щодо отруєння Скрипаля

Меркель підтримала вимоги Британії до Росії щодо отруєння Скрипаля

  • 13 Березня, 2018
  • 1492 Переглядів
  • 0

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що дуже серйозно сприймає звинувачення Британії на адресу Росії через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Як передає “DW“, про це повідомив речник Меркель Штеффен Зайберт.

У телефонній розмові із прем’єром Великої Британії Терезою Мей Меркель різко засудила отруєння колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Росія повинна “надати швидкі відповіді на виправдані запитання британського уряду та виконати вимогу щодо повного та негайного розкриття інформації про відповідну програму розробки хімічної зброї перед Організацією із заборони хімічної зброї”, – зазначила канцлер Німеччини.

Як повідомлялось, отруєних росіян – Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста в неділю, 4 березня.

Спочатку ряд західних ЗМІ повідомили, що колишнього російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною, а також, що британська розвідка МІ5 вважає отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки спробою вбивства, яке напряму пов’язано з Росією.

Очільник МВС Великобританії Амбер Радд заявила, що офіцер поліції, який, як і колишній шпигун РФ Сергій Скрипаль, був госпіталізований після отруєння нервово-паралітичним речовиною, заговорив.

А депутати британського парламенту звернулись із вимогою до Амбер Радд провести ретельне розслідування 14 несподіваних або підозрілих смертей, що сталися на території Британії за останні роки.

У Великій Британії встановили, що колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу “Новичок”, яку розробляла Росія.

В РФ заявили, що давно знищили запаси газу, яким отруїли Скрипаля.

Британський прем’єр Тереза ​​Мей офіційно звинуватила РФ в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки і ввести санкції.

У Росії заявили, що не будуть відповідати на ультиматум Лондона у зв’язку зі “справою Скрипаля” доти, доки Великобританія не забезпечить доступу до речовини, якою були отруєні екс-співробітник ГРУ і його дочка Юлія.

Регулятор телерадіомовлення Великої Британії Ofcom попередив підконтрольний Кремлю телеканал Russia Today, що його ліцензія може бути скасована.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE