Politerno > Україна і світ > Лещенко проти Мельничука – у ВР сталась бійка

Лещенко проти Мельничука – у ВР сталась бійка

  • 9 Лютого, 2017
  • 1508 Переглядів
  • 0
Бійка у ВР

Народний депутат з фракції БПП Іван Мельничук намагався побити іншого депутата Сергія Лещенка через пост у Facebook.

Про це УП розповіли інші народні депутати, які стали свідками бійки у парламентській залі.

У результаті бійки Лещенку відірвали рукав піджака.

За словами депутатів, Мельничук сварився з Лещенком через пост у Facebook, що депутати БПП не приходять на комітет з питань запобігання і протидії корупції за вказівкою Адміністрації президента.

“Була дискусія, чому Сергій це написав”, – сказав інший депутат від БПП Ігор Артюшенко.
“Іван Мельничук почав битися з Лещенком. Це повний абсурд парламентаризму”, – зазначив позарфакційний нардеп Юрій Дерев’янко.

Пізніше у рукоприкладство втрутився нардеп від БПП Олег Барна, який їх розборонив.

“Я лише бачив, як Лещенко відмахувався, коли Барна їх розбороняв”, – зазначив Валерій Пацкан.

Пізніше з трибуни парламенту виступив колега Лещенка – нардеп Мустафа Найєм. За його словами, борці з корупцією “зазнають тортур фізичних і моральних”. “Ми ніколи не відчували від цих людей, що в парламенті. Так само починав Янукович”, – додав він.

Після цього зробив заяву голова Верховної Ради Андрій Парубій, – “Вважаю неприйнятними бійки в залі. Це дискредитує тих, хто бере участь у бійці і весь парламент”, – сказав він.
Парубій сказав, що звернувся до регламентного комітету Ради для вжиття заходів.

У свою чергу депутат БПП Іван Мельничук заявив: “Прозвучала цинічна брехня. Оббріхує всіх, починаючи з президента, закінчуючи народними депутатами”.
Мельничук стверджує, що вони підійшли до Лещенка, щоб дізнатись, звідки в нього та інформація, що він опублікував у Facebook. “Кожен має відповідати за свої слова, навіть ціною розірваного рота і синцями під очима”, – зазначив Мельничук.

Водночас, у коментарі “Українській правді”, нардеп Ігор Артюшенко, про якого також писав Лещенко, підтвердив, що 8 лютого не ходив на засідання парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції. “Поки окремі політики будуть використовувати Комітет для особистого піару і політиканства замість роботи – мене на Комітеті не буде, бо я не буду власним прізвищем прикривати їх істеричні випади”, – заявив Артюшенко.

Як відомо, 8 лютого нардеп Лещенко повідомив у Facebook, що частина депутатів БПП не ходять на засідання комітету по боротьбі з корупцією начебто за вказівкою з Адміністрації президента.

“Депутати от лояльної частини БПП бойкотують засідання антикорупційного комітету Ради. Кажуть, їх викликали на Банкову і сказали зривати кворум. Пару раз зірвуть – і потім можна звинувачувати комітет в неспроможності. Але засідання почалося і без них. В принципі, все правильно роблять – показують, хто головний корупціонер в країні”, – написав Лещенко. У коментарях під дописом Лещенко уточнив, що не було зокрема нардепа Ігоря Артюшенка. Інші коментатори додали, що не було Кривохатька, Барни і Мельничука.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE