Politerno > Україна і світ > У ВР зроблять черговий крок до посилення соціальної нерівності

У ВР зроблять черговий крок до посилення соціальної нерівності

  • 9 Лютого, 2017
  • 1462 Переглядів
  • 0
Пинзеник

Цього тижня у парламенті збираються зробити черговий крок до посилення соціальної нерівності.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Віктор Пинзеник.

Йдеться про проект закону «Про Конституційний Суд України».

“Ні, я не зачіпаю судові аспекти чи аспекти захисту від посягань на конституційний лад України. Хочу привернути увагу до соціальних питань закону” – наголошує автор.

Проект закону “Про Конституційний Суд України”, за словами політика, “передбачає новий небачений досі в Україні стандарт оплати праці: 384 тис грн. на місяць для судді та 420 тис. для Голови Конституційного Суду, плюс 20 тис. грн. (у розрахунку на місяць) виплат до відпустки”.

Автор зазначає:
“Складові такої зарплати судді:
Посадовий оклад – 240 тис. грн. (75 мінімальних зарплат)
Надбавка за стаж – (максимум 40%) 96 тис. грн.
Надбавка за вчений ступінь (максимум 20%) 48 тис. грн.
Всього 384 тис. грн.
У Голови КС є ще надбавка а розмірі 15%, а тому його зарплата сягає 420 тис. грн”.

Пинзеник обурюється: “Не забули і про пенсію, яку «сором’язливо» назвали довічним грошовим утриманням. Вона складає 80% зарплати або якихось 307 тис. грн. на місяць, а в Голови – 336 тис. грн. Зазначу, що такий розмір рівнозначний пенсії 300 пенсіонерів (у мінімальному розмірі). А надбавка для судді КС за науковий ступінь доктора наук (48 тис. грн. на місяць) у 6 разів перевищує зарплату професора. Зарплатами і пенсіями не обмежилися. Додали ще компенсацію витрат за оренду житла, за використання особистого транспорту для службових потреб.
Я не піднімав би питання, якби йшлося про зарплату в приватному секторі, який робить виплати із зароблених доходів. Але в даному випадку йдеться про виплати, що робляться з бюджету, із сплачуваних нами податків”.

Політик також звернув увагу на те, що зарплата державних чиновників не повинна в 85 разів перевищувати розмір середньої зарплати в країні (в 2016 році вона становила 5,2 тис. Грн) і бути відірваною від стану економіки, обсяг якої в минулому році склав всього 55 тис. грн на людину (4,6 тис. грн на місяць).

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE