Politerno > Україна і світ > У Порошенка кажуть, що не наймали іноземних технологів і президент сам вирішив піти на “1+1”

У Порошенка кажуть, що не наймали іноземних технологів і президент сам вирішив піти на “1+1”

  • 15 Квітня, 2019
  • 1214 Переглядів
  • Comments Off

В штабі кандидата Петра Порошенка немає іноземних політтехнологів, вся кампанія ведеться силами штабу, партії та людей на аутсорсингу, а поїхати на ефір каналу “1+1” було особистим рішенням чинного президента.

Про це повідомив один із найближчих соратників чинного президента, нардеп від БПП Сергій Березенко в інтерв’ю “Українській правді”, коментуючи інформацію про те, що у Порошенка працюють американські, французькі, ізраїльські технологи.

“Я таких не бачив. Можливо, ви знаєте більше”, – сказав нардеп.

На зауваження, що екс-журналіст, нардеп Сергій Лещенко писав про ізраїльського політтехнолога Моше Клюгхафта, Березенко сказав:

“Найменше я б зараз хотів коментувати Сергія Лещенка… Це абсолютна нісенітниця. Ніколи в житті не зустрічав цього чоловіка”.

Він також додав, що скандальну рекламу, де Порошенко протиставляється президенту Росії Володимиру Путіну, “придумав штаб”, але коментувати, як приймаються такі рішення, відмовився.

Намагання змінити образ Порошенка, який почав комунікувати через телеграм-канал, записує відеоролики, Березенко пояснює не новими політтехнологами, а тим, що штаб намагається усіма способами донести свої меседжі до людей.

За його словами, цим займається “дуже багато людей на аутсорсингу”, а також партія, яка продукує “багато креативних ідей”.

Коментуючи скандальні ролики, на яких фура збиває суперника Порошенка на виборах Володимира Зеленського, або на яких на Зеленського висипають білий порошок, схожий на кокаїн, які шерив радник президента Юрій Бірюков, Березенко сказав:

“Не сприймайте серйозно якісь дурощі, які хтось генерує в YouTube чи в соціальних мережах. Наш штаб не має жодного відношення до цих роликів, але якщо вони смішні, це фан і хтось з наших прихильників щось репостить, то ми ж не можемо за це нести відповідальність.

“В останній тиждень кампанії ми перейдемо в остаточний борд і той меседж, який би хотіли донести згідно зі стратегією кампанії”, – підсумував соратник Порошенка.

11 квітня в ефірі програми “Право на владу” Петро Порошенко мав телефонну розмову зі своїм конкурентом на виборах – шоуменом Володимиром Зеленським, якого пов’язують із Коломойським. Зеленський тоді говорив із викликом і врешті кинув слухавку.

На запитання, як приймалося рішення піти на ефір і чи радився Порошенко зі своїм штабом, Березенко відповів, що були різні думки і розуміння, що передача буде заангажованою.

“Було прийнято рішення прийти на цей телеканал і в ефірі звернутися до кандидата в президенти Володимира Зеленського, щоб він прийшов на дебати з президентом. Ви ж погодитеся, що цей канал абсолютно комфортний для Зеленського?” – зазначив заступник керівника виборчого штабу глави держави.

“Більше того, рішення приймав особисто президент буквально за кілька годин до ефіру. Фактично все було експромтом як для телеканалу, так і для нас”, – заявив він.

За словами Березенка, “команда поділилася приблизно навпіл”.

“Одні говорили, що треба йти і звертатися до аудиторії цього телеканалу, бо фактично “1+1” останні місяці діяв як генератор брудної кампанії проти нас. Але аудиторія “1+1″ залишається достатньо великою і патріотично налаштованою. Ми переконані, що серед глядачів цього каналу є і велика кількість наших прихильників”, – зазначив він.

“Дехто вважав, що це ризиковано. Звучали думки, що ведучі можуть вести себе некоректно, можуть використовувати принизливі фрази, можуть звучати голослівні звинувачення. Такий ефір виграти неможливо”, – додав Березенко.

“Президент це відрізав і сказав: “Сьогодні я маю звернутися до всіх аудиторій для того, щоб українці об’єктивно робили свій вибір 21-го числа”, – розповів він.

Як повідомлялось, завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики АП Володимир Горковенко заявив, що команда президента не має стосунку до провокаційних бордів в стилістиці Порошенка з написом “Кінець”.

Читайте також: “Хіба що Захід буде проти”. Чи розпустить новий президент Раду достроково

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE