Politerno > Україна і світ > Кремль передав ЗМІ вказівку перестати «улесливо» говорити про Трампа

Кремль передав ЗМІ вказівку перестати «улесливо» говорити про Трампа

  • 16 Лютого, 2017
  • 1699 Переглядів
  • 0

Кремль передав державним ЗМІ розпорядження перестати «улесливо» говорити про президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє “Дождь” з посиланням на агентство Bloomberg.  Bloomberg в свою чергу посилається на три джерела, знайомих з ситуацією.

За їх словами, таку вказівку отримали державні телеканали. Вказівка, як повідомили джерела Bloomberg, пов’язана з тим, що російське керівництво стурбоване зростаючими антиросійськими настроями в новій адміністрації президента США. У Росії побоюються, що нове керівництво США виявиться менш доброзичливим, ніж попереднє.

В адміністрації президента вважають, що ЗМІ надмірно захоплені особистістю Трампа, тоді як громадян це більше не цікавить. Одне з джерел Bloomberg зазначило, що один з каналів в сюжеті, присвяченому президенту США, торкнувся теми, яку Кремль вважав за краще б не піднімати в федеральних ЗМІ. Про яку саме програму і тему йдеться, джерело не уточнило.

При цьому один із співрозмовників агентства підкреслює, що вказівка Кремля не означає початок хвилі критики Трампа. “ЗМІ будуть виливати на нього відра бруду. Просто будуть говорити про нього менше”, – підкреслило джерело.

Про існування подібної вказівки раніше в своїй колонці на Deutsche Welle писав ведущий “Дождя” Костянтин Еггерт. “Знайома, яка працює в холдингу ВГТРК, повідала мені: 15 лютого редакція отримала вказівку керівництва (яке, в свою чергу, очевидно, проінструктував Кремль). Суть його зводиться до короткої фрази: “Трампа більше немає”. Тобто, найближчим часом головний російський державний телеканал зведе висвітлення подій, що відбуваються в Сполучених Штатах до мінімуму”, – написав Еггерт.

Напередодні, біля будівлі інформаційного агентства «Россия Сегодня» пройшов пікет активістів прокремлівського “Національно-визвольного руху”. Вони вимагали від російських ЗМІ відмовитися від “культу особистості Трампа”. Гендиректора агентства Дмитра Кисельова, ведучого програми «Вести недели» на телеканалі “Россия”, який входить в холдинг ВГТРК, активісти назвали «трампоманом».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE