Politerno > Україна і світ > Манафорт має свій план для України – Кілімнік

Манафорт має свій план для України – Кілімнік

  • 23 Лютого, 2017
  • 1670 Переглядів
  • 0

Костянтин Кілімнік, котрого ще називають людиною Пола Манафорта в Києві, повідомив, що він інформував його про події в Україні під час президентських перегонів в США в минулому році.

Про це, як повідомля УП, Кілімнік розповів в інтерв’ю кореспонденту “Радіо Свобода” Крістофреру Міллеру.

Кілімнік визнає, що під час виборів у 2016 році в США, він говорив з Манафортом “кожні пару місяців”. УП нагадає, що в той час Манафорт був членом передвиборного штабу Дональда Трампа.

“Я інформував його про Україну”, – сказав він.

За словами Кілімніка, останній раз Манафорт відвідав Україну в 2015 році. Він переконує, що Манафорт не має ніяких зв’язків з Росією і підготував план по вирішенню конфлікту в Україні. Він передбачає повернення в Україну Віктора Януковича, який разом з нардепом Сергієм Льовочкіним, буде управляти Донецькою і Луганською областями.

Кілімнік розповів, що після перемоги Януковича на виборах у 2010 році Манафорт проводив в адміністрації президента 90% свого часу в Україні.

За словами Кілімніка, у листопаді 2013 року Манафорт в його присутності радив Януковичу довіритись ЄС: “Ви маєте довіряти європейцям, а далі по дорозі ви врегулюєте стосунки з РФ і все буде добре”. Але Янукович його не послухав, додав Кілімнік.

Раніше американське видання “The New York Times” повідомило, що український парламентар від “Радикальної партії Олега Ляшка” Андрій Артеменко передав екс-раднику президента США Дональда Трампа Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією для скасування санкцій із РФ.

Цей план нібито передбачає виведення всіх російських військ зі сходу України й референдум про передачу Криму в “оренду” Росії на 50 чи 100 років. Пізніше The New York Times також повідомило, що Манафорт брав участь у передачі плану Флінну.

Як відомо, 13 лютого радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку. Причиною стало те, що він мав постійний контакт з послом Росії в США Сергієм Кисляком. Мін’юст США заявив, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації про свої контакти з Кисляком, а також про його потенційну уразливість для шантажу з боку Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE