Politerno > Україна і світ > Заарештовано президента разом зі спільниками. Непершоквітнева історія

Заарештовано президента разом зі спільниками. Непершоквітнева історія

  • 1 Квітня, 2017
  • 1746 Переглядів
  • 0

Арешт президента будь-якої держави – це саме по собі подія. Тим більше в Південній Кореї, яка є одним зі світових лідерів за рівнем життя, і тим більше за зв’язки з Samsung, продукція якої користується вся планета.

Про це пише у власному блозі на УП народний депутат від БПП Сергій Лещенко.

Міжнародна преса смакує подробиці утримання колишнього президента країни під вартою. Підйом о 6.30 ранку. Відбій в 9 вечора. Єдина перевага в порівнянні з іншими ув’язненими лише в тому, що душ у неї буде в суміжному з камерою приміщенні, а не в самій камері розміром 6,5 квадратних метри, як у решти ув’язнених. Президент також матиме право на перегляд тільки одного телеканалу в режимі записаних телепередач, які дозволені Міністерством юстиції Південної Кореї. Надане харчування буде включати страви на 2,5 тисячі калорій в день. У день арешту їй повинні були подати ланч з рису, традиційних корейських квашених овочів кимчи і водоростей – все разом вартістю 1 долар 30 центів в перерахунку з корейських вон. Ніякі привілеї в порівнянні з простим ув’язненими у полеглого корейський лідер не буде.

Злочин, який інкримінують корейському президенту, за українськими мірками є безкарною практикою. Вони співзвучні з десятками схем у виконанні оточення Петра Порошенка. Наприклад, зі схемою “Роттердам плюс”, коли пов’язана з Порошенком компанія ICU скупила цінні папери і борги енергокомпанії Ахметова ДТЕК, а потім підконтрольний Порошенко державний регулятор (очолюваний колишнім співробітником “Рошен” і ICU) ввів новий принцип обліку вартості вугілля в тарифах на електроенергію. В результаті, котирування ДТЕК зросли в два рази, що в два рази зробило багатшими співвласників ДТЕК – але тепер вже не тільки Ахметова, але і Порошенко. Чим не привід для розслідування року?

Правда, є одне “але” – в Україні немає закону для запуску процедури імпічменту. Тому що ніхто з мешканців Банкової не хоче повторювати долю корейського президента, а народ цікавиться політикою тільки раз в п’ять років. Але тоді не потрібно нарікати на долю і дивуватися, чому корейці за рівнем життя входять в топ-20 світ і вони своєю небайдужістю, вуличними протести підписав вирок заарештованому нині президенту.

Ми з колегами-депутатами щовівторка збираємо під Радою мітинги з вимогою прийняти необхідні закони – про вибори, про імпічмент, про заборону реклами на виборах, про антикорупційні суди. Це боротьба в довгу, але ми розуміємо, що без тиску людей Порошенко і його маріонетна більшість ніколи не змінять правила гри.

Тому, якщо ми хочемо жити в чесній країні, треба готуватися до вуличних протестів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE