Politerno > Україна і світ > Загальна амністія для бойовиків на Донбасі неможлива – Луценко

Загальна амністія для бойовиків на Донбасі неможлива – Луценко

  • 2 Квітня, 2017
  • 1580 Переглядів
  • 0

Для бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей не може бути загальної амністії, кожен випадок щодо амністії бойовиків на Донбасі буде розглянуто окремо, повідомив “Гордон“.

“В Україні амністія може бути надана тільки в індивідуальному порядку. Згідно з українським законодавством, вбивства, тортури, згвалтування, нанесення тяжких тілесних ушкоджень і викрадення не передбачають амністії.

Якщо цей пункт мінських угод повинен бути реалізований, ми будемо розглядати запити по кожної людини, яка хоче бути амністованою. Якщо суд визначить, що людина не здійснював перераховані дії, вона може бути помилувана”, -. сказав він.

12 лютого 2015 року в Мінську лідери України, Росії, Франції та Німеччини Петро Порошенко, Володимир Путін, Франсуа Олланд і Ангела Меркель в ході 17-годинних переговорів погодили два документа з врегулювання конфлікту на Донбасі: декларацію по виконанню Мінських угод і комплекс заходів по виконанню мінські угоди. Декларація передбачає не тільки негайне припинення військових дій на Донбасі, а й амністію бойовиків.

Представники терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР” регулярно вимагають, щоб Україна прийняла закон про амністію бойовиків. Також вони заявляють, що без нього неможливо провести вибори на окупованій частині Донбасу.

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину території Донецької та Луганської областей.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE