Politerno > Україна і світ > “Ще введуть податок на повітря”. Ляшко назвав Порошенка “Сеньйором Помідором” (Відео)

“Ще введуть податок на повітря”. Ляшко назвав Порошенка “Сеньйором Помідором” (Відео)

  • 3 Квітня, 2017
  • 1966 Переглядів
  • 0

Лідер “Радикальної партії” України Олег Ляшко порівняв президента країни Петра Порошенка з героєм мультфільму “Чіполіно” “Сеньйором Помідором”, політик зробив це через введення абонентської плати за газ для населення.
 

 
Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ввела з 1 квітня для населення і промислових споживачів абонентську плату за користування газомереж.

Нові тарифи, по суті, є платою за підключення до системи газопостачання і будуть оплачуватися щомісячно на підставі потужності лічильника споживачів незалежно від фактичного споживання. Прем’єр України Володимир Гройсман зажадав переглянути це рішення.

“Це рішення по абонплаті – це фактично додатковий податок. Це рішення – це змова президента Порошенко і олігархів Дмитра Фірташа, Сергія Льовочкіна і Юрія Бойка, які контролюють всі газорозподільні мережі”, – сказав Ляшко журналістам, повідомляє “РИА Новости“.

“Я звертаюся до Сеньйора Помідора. Вся країна знає, хто це такий. Якщо не знаєте – я вам скажу – це президент України Петро Порошенко. Той в казці про” Чіполіно “ввів податок на дощ, а наші новоявлені Сеньйори Помідори вводять податки на лічильники, завтра введуть податок на те, щоб нам дихати”, – додав депутат.

В Україні з 2014 року в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом відбувалося неодноразове підвищення ціни на газ для населення, в зв’язку з чим росли тарифи на житлово-комунальні послуги. Вартість 1 тисячі кубометрів газу для населення з 725 гривень у 2013 році зросла до 6,879 тисячі гривень (з 28 до 266 доларів) в 2016 році, або в 9,5 разу.

Читайте також: Ляшко погрожує блокувати трибуну

Уряд України в зв’язку з цим запустив програму компенсації витрат на збільшеніі тарифи для малозабезпечених верств населення за рахунок надання адресних субсидій. Кабмін також затвердив умови надання розстрочки по комунальним платежам для сімей, які не отримують субсидії – згідно з прийнятим документом, споживачі можуть оплачувати 50% вартості послуг, а інша частина повинна бути погашена до початку наступного опалювального сезону.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE