Politerno > Тернопільщина > У Тернополі профспілки та опозиційні партії влаштували пікет під облрадою (фоторепортаж)

У Тернополі профспілки та опозиційні партії влаштували пікет під облрадою (фоторепортаж)

  • 5 Квітня, 2017
  • 1699 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 5 квітня, тернопільські профспілки спільно з опозиційними партіями (без партійних знамен), влаштували пікет під стінами Тернопільської Обласної ради, протестуючи проти встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу.

Під Обласною радою зібралися представники 18 профспілкових організацій області: від освіти, охорони здоров’я, культури, виробничих галузей. Всього на акції було понад 150 осіб. Підтримати пікет вийшли заступники голови облради, лідер обласного осередку ВО “Батьківщина” Василь Деревляний та лідер обласної організації “Об’єднання “Самопоміч” Любомир Крупка. Звернулись до людей і деякі депутати облради.

Як пояснив голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний журналісту “Галасу“, на акцію протесту їх зумовило вийти рішення НКРЕКП “Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу”, що мало вступити в дію з 1 квітня.

“1 квітня на спеціальній комісії було прийнято рішення про додатковий платіж, який буде витягувати з кишень українці залежно від території від 50 до 200 гривень в місяць, – каже Андрій Присяжний. – Однак це рішення відклали, хоча наступна спроба його прийняти відбудеться 10 квітня. Відтермінування, зокрема, стосуватиметься лише частини споживачів газу, які мають спеціальні лічильники. Для інших плату буде запроваджено. Ми наполягатимемо на тому, щоб добитися не лише відтермінування рішення, а скасування його взагалі”.

За словами представників пікетувальників, у них є чотири вимоги до уряду країни – скасування рішення національної комісії, притягнення до відповідальності осіб, які це рішення прийняли, накладення мораторію на підвищення цін і тарифів, які провокують зростання житлово-комунальних послуг, і звичайно, щоб міжвідомча комісія завершила свою роботу й оприлюднила результати.

“Це виключно, що стосується газової і тарифної тематики, а в основному ми маємо безліч проблем соціально-економічного характеру. Ми ввійшли у режим реформ у різних галузях, але не знаємо, яка мета цих реформ, як вони відбуватимуться, і що в кінцевому підсумку отримають громадяни, – пояснює Андрій Присяжний. – Чому ми прийшли сьогодні сюди? Тому, що це обласна державна адміністрація і голову адміністрації призначає президент. Коли буде акція у Києві, ми поїдемо під адміністрацію президента, а сьогодні у Тернополі ця акція символічна під стінами будівлі, де працюють люди президента”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE