Politerno > Україна і світ > Царське село президента: землю Порошенко на Печерську виставили на продаж – ЗМІ (Фото/Відео)

Царське село президента: землю Порошенко на Печерську виставили на продаж – ЗМІ (Фото/Відео)

  • 7 Квітня, 2017
  • 1786 Переглядів
  • 0

Журналісти вже направили запит Порошенко з питаннями щодо продажу ділянки.

Земельна ділянка президента України Порошенко в Царському селі на столичному Печерську виставлена на продаж, йдеться в розслідуванні програми “Схеми” на “Радіо Свобода“.

Царське село на столичному Печерську – елітний приватний сектор для українських багатіїв.

Це найдорожча земля не тільки в Києві, а й в Україні. За сотку подекуди просять 90 тисяч доларів. У Порошенка тут – 63 сотки. Таку вартість підтверджують не тільки оголошення з спеціалізованих сайтів, а й експерти. “Ми робили експертизу в кінці 2016 року в цьому мікрорайоні.

 

 

І та ціна, яку визначив наш експерт для конкретного місця в Царському селі, була, якщо я не помиляюся, 90 тисяч доларів за сотку”, – відзначає директор Незалежного інституту судових експертиз Геннадій Пампуха .

Раніше “Схеми” повідомляли, що в Царському селі мають ділянки президент Петро Порошенко і його давній друг Ігор Кононенко. Їх наділи розташовані через дорогу один від одного і мають загальну адресу – вулиця Радіальна, 5. У власності з 2009 року.

 

 

Нещодавно на одному з профільних сайтів з продажу нерухомості “Схеми” знайшли оголошення, в якому за суму в більш ніж три мільйони доларів пропонують покупцям ділянку в 63 сотки в Царському селі. З кадастровим номером, що відповідає ділянці, яка належить президенту України Петру Порошенко.

 

 

Журналісти програми зателефонували за номером вказаним в цьому оголошенні, аби переконатися, чи дійсно йдеться саме про ділянку президента та чи відповідає дійсності вказана ціна.

“Останній раз, коли ми спілкувалися з представником власника тієї ділянки, це була ця вартість. (…) Ми не говоримо про власника”, – відповіла ріелтор, представник порталу “Свой дом” Надія.

Уже під час другої телефонної розмови з’ясувалося, що продаж ділянки призупинено на два місяці – через проблеми. “Там питання з документами. Коли вони його вирішать… Там були протести по забудові цієї ділянки. Зараз припинено продаж, поки не вирішать питання з документами, але ділянку поки просили не знімати з продажу”, – уточнила ріелтор.

Протести, пов’язані з ділянкою президента, були. Наприкінці 2014 року “Схеми” розповіли, що під час земляних робіт на території ділянки Петра Порошенка було пошкоджено частину земляних укріплень цитаделі з бастіонами Київської фортеці. На це скаржилося керівництво Лаврського заповідника. А Міністерство культури не надавало дозволу для робіт у зоні охорони.

Однак на ці доводи президент Порошенко тоді зреагував так: “А журналіст просто не розібрався, йому просто було нецікаво це”.

Отож якщо оголошення на порталі про продаж ділянки – не чийсь жарт, у Ігоря Кононенка може з’явитися новий сусід. А в президента – 5 мільйонів доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE