Politerno > Україна і світ > Масштабні схеми хабарництва на Волинській митниці ДФС (Відео)

Масштабні схеми хабарництва на Волинській митниці ДФС (Відео)

  • 7 Квітня, 2017
  • 1840 Переглядів
  • 0

Вищі чини Волинської митниці викрито на хабарі і затримані прокуратурою.

В даний час ведеться слідство, повідомляє “Апостроф“.

В матеріалах слідства вказується, що “Волинська митниця вже довгий час славиться контрабандними схемами з перевезення через кордон сигарет і бурштину, але з появою нового керівництва, український кордон почали перетинати більш масштабні товари, в тому числі вогнепальна артилерійська зброя.”

За даними місцевих ЗМІ, до організації даних схем причетний безпосередньо голова Волинської митниці – Віктор Кривицький.

Журналістам вдалося дізнатися, що саме Кривицький, за час свого перебування на посаді начальника митниці, “налагодив схеми, в результаті яких через митні пункти, зокрема через Ягодин, з території України до сусідньої Польщі надходять нелегальні товари”.

Підтверджують цю версію і розслідування польського каналу новин TVN24.

Зокрема, в 31 березня 2017 в результаті проведення митного контролю в прикордонному пункті пропуску в Дорогуску було припинено спробу ввезення до Польщі компонентів корабельної артилерійської установки AK-630 калібром 30 мм, яка призначена для збивання повітряних цілей, в тому числі керованих ракет і літаків. Гармату з замком радянського виробництва перевозили фургоном з українською реєстрацією. Дана зброя згідно з документами була задекларована як гідравлічний компонент.

Авто, яке перевозило небезпечну зброю, нелегально перетнуло український кордон, і ніхто з митників на пункті пропуску Ягодин нічого підозрілого в ньому не виявив.

ЗМІ повідомляють, що нелегальні схеми, які організував Віктор Кривицький, а разом з ним начальник митного поста Ягодин, були викриті безпосередньо на самому посту.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE