Politerno > Україна і світ > На фото російських ЗМІ з авіабази в Сирії помітили російські контейнери для хімзброї (фото)

На фото російських ЗМІ з авіабази в Сирії помітили російські контейнери для хімзброї (фото)

  • 8 Квітня, 2017
  • 1615 Переглядів
  • 0

На зроблених на сирійській авіабазі Шайрат після ракетного удару США фотографіях російських ЗМІ, можна побачити контейнери, які можуть бути хімічними боєприпасами.

Про це повідомив волонтер групи Informnapalm Михайло Кузнецов на своїй сторінці у Facebook.

Кремлівське інформагентство РІА Новости у п’ятницю опублікувало низку фотографій з наслідками ракетного удару США. У кадр потрапили блоки до контейнерів малогабаритних вантажів, які можуть бути як касетними уламково-фугасними, так і хімічними боєприпасами (БКФ-П).


Такі ж контейнери можна бачити на фотографіях процесу знищення хімічного озброєння російськими військовиками на об’єкті зберігання і знищення хімічної зброї у місті Почеп Брянської області.

Чи були у цих контейнерах отруйні речовини, невідомо.

Як відомо, що Росія заблокувала резолюцію ООН щодо проведення розслідування хімічної атаки на сирійське місто Хан-Шейхун.

Як повідомлялося, збройні сили США в ніч на 7 квітня випустили понад 50 крилатих ракет “Томагавк” по сирійських урядових цілях у відповідь на хімічну атаку в провінції Ідліб, жертвою якої стали десятки людей.

Сирійське командування офіційно заявило про шістьох загиблих в результаті ракетного удару і про “значні матеріальні збитки”.

Президент РФ Володимир Путін назвав ракетну атаку “актом агресії”. Згодом російська сторона заявила, що призупиняє дію укладеного Меморандуму з США про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії.

Пізніше інформагенція Reuters оприлюднила супутникові знімки розбомбленої сирійської авіабази.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE