Politerno > Україна і світ > Ветерани АТО вимагають позбавити мандата депутата ВР Сергія Рибалка (Відео)

Ветерани АТО вимагають позбавити мандата депутата ВР Сергія Рибалка (Відео)

  • 9 Квітня, 2017
  • 1694 Переглядів
  • 0

Під стінами Верховної Ради України сотні активістів, воїнів добровольчих батальйонів, ветеранів АТО вимагали відставки народного депутата від Радикальної партії Сергія Рибалки.

Мітингувальники обурені спробами нардепа здійснити рейдерське захоплення та знищити найбільшу в країні торговельну мережу АТБ.

Як кажуть активісти, нардеп розгорнув масштабну кампанію з дискредитації та блокування магазинів компанії просто у партійних штабах Радикальної партії, використовуючи для поширення наклепницької інформації про АТБ парламентську трибуну та обдурених українських патріотів.

“Таким народним депутатам не місце у Верховній Раді. Ми хочемо сказати Рибалці, щоб він склав депутатський мандат. Ми своїх друзів не покинемо в біді. 2014 року саме мережа АТБ дуже серйозно допомагала нам в озброєнні, допомагала прицілами, тепловізорами, приладами нічного бачення тощо”, – каже один з учасників акції під стінами ВР, ветеран АТО Олег Кравець.

Під час мітингу на великому екрані під ВР був продемонстрований фільм-розслідування журналіста Олексія Станчевського “Перевертань з мандатом”, у якому група розслідувачів та громадських активістів викрила чергову спробу дискредитації мережі АТБ, яка готувалася саме в офісі Радикальної партії.

Авторам фільму прямо в партійному офісі “радикалів” вдалося записати велике інтерв’ю з екс-бійцем добровольчого батальйону “Свята Марія” Михайлом Помогайбом, у якому ветеран АТО розповів про план із закриття мережі АТБ, який він отримав особисто від Сергія Рибалки, а також про те, що за одну силову акцію з блокування магазинів АТБ Сергій Рибалка платив понад 100 000 доларів. Михайло Помогайбо показав журналістам і велику кількість агітаційної продукції наклепницького змісту, якою учасники майбутніх акцій з блокування АТБ мали заклеїти 10 магазинів компанії в різних містах країни.

 

 

Щоб переконати ветеранів АТО в доцільності блокування АТБ, голова парламентського комітету ВР з питань фінансів та банківської діяльності розповідав їм неправдиву інформацію про те, що АТБ начебто веде торгівлю в анексованому Криму та окупованому Донбасі. Подібні звинувачення вже неодноразово заперечували українські правоохоронці – ГПУ та СБУ.

На думку учасників мітингу під стінами ВР, у діях Сергія Рибалки присутні всі ознаки політичної корупції, намагання знищити соціально відповідальний бізнес, який працевлаштовує та допомагає ветеранам АТО, а також є одним з найбільших спонсорів української армії та добробатів ще з весни 2014-го року.

Як каже учасниця акції, відома кримськотатарська активістка Гайде Різаєва, дії нардепа Сергія Рибалки загрожують національній безпеці країни, а тому нардеп-“радикал” має добровільно відмовитися від депутатського мандату. Якщо цього не станеться, його питанням займуться ветерани АТО та волонтери.

“Ми привели до влади таких людей як Рибалка і тепер наша справа його прибрати. На превеликий жаль, пан Рибалка використовує трибуну Верховної Ради для вирішення своїх особистих питань, а не для того, аби допомогти українцям. Вражає, наскільки купується все і наскільки підло все може бути піднесено народу. Я сама переселенка з Криму і можу сказати, що мережа магазинів АТБ з першого дня анексії Криму не веде торгівлю на півострові”, – наголосила Гайде Різаєва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE