Politerno > Україна і світ > У Барселоні за підозрою в причетності до хакерських атак під час виборів в США затриманий росіянин, – ЗМІ

У Барселоні за підозрою в причетності до хакерських атак під час виборів в США затриманий росіянин, – ЗМІ

  • 9 Квітня, 2017
  • 1342 Переглядів
  • 0

За словами його дружини, правоохоронці затримали його в апартаментах, в яких подружжя проживало під час відпочинку

В Іспанії за запитом США затриманий російський програміст 36-річний житель Петербурга Петро Левашов.

Про це повідомляє RT, з посиланням на його дружину Марію.

За її словами, вночі правоохоронні органи увірвалися в апартаменти, в яких сім’я Левашова жила під час відпочинку в Барселоні, і затримали її чоловіка. Поліцейські пояснили, що Левашова підозрюють в причетності до хакерських атак, зокрема, пов’язаних з втручанням у вибори в США, говориться в повідомленні.

Відзначається, що на початку січня також в Барселоні був затриманий інший російський програміст – Станіслав Лисов, з яким у разі екстрадиції в США загрожує до 30 років позбавлення волі. Його підозрюють в кібершахрайстві.

Нагадаємо, в січні американські спецслужби розсекретили і оприлюднили спільний звіт про втручання РФ у виборчу кампанію в США. Американські розвідники дійшли згоди щодо того, що російське вище керівництво, включаючи президента Путіна, особисто причетні до кампанії з незаконного впливу на хід президентських виборів в США з метою завдати шкоди шансам Хілларі Клінтон на обрання президентом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE