Politerno > Тернопільщина > Нацбанк ліквідував управління НБУ в Тернопільській області – облрада відреагувала

Нацбанк ліквідував управління НБУ в Тернопільській області – облрада відреагувала

  • 10 Квітня, 2017
  • 3197 Переглядів
  • 0

Керівництво Національного банку України ліквідувало управління НБУ в Тернопільській області.

Обласні депутати стурбовані цим рішенням, як результат – прийняли звернення до керівництва держави аби скасувати безпідставне рішення НБУ.

Про це повідомляє “20 хвилин“.

“Експеримент з ліквідації відділень НБУ відбувається лише у Тернопільській і Житомирській областях, – зазначив під час сесії Тернопільської обласної ради депутат від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Володимир Мисик. – Чому так відбувається саме в цих областях сказати важко”.

Згідно з законом про НБУ, продовжує депутат, регулятор забезпечує емісію і готівковий обіг коштів виключно монопольно по всій території України. Сьогодні ці повноваження НБУ хоче передати іншим банкам. А що буде з тими банками за деякий час досить легко передбачити – їх просто не стане разом з нашими грошима. Підтримав свого колегу і депутат від фракції “Народний контроль” Володимир Болєщук. Який зазначив, що ліквідація будь-чого – ганебне рішення. Оскільки зусилля центральної влади повинні бути направлені на розвиток, а не на скорочення.

“За подібними рішеннями буде ліквідація нашої області, – припустив політик. – Питання по НБУ – досить чутлива тема, оскільки це наші гроші та добробут наших людей”.

Як результат, депутати одноголосно підтримали звернення до керівництва держави у якому йдеться наступне: “Ми, депутати Тернопільської обласної ради, вважаємо неприпустимим припинення повноцінної діяльності Національного банку України в Тернопільській області та звертаємося з вимогою припинити експерименти над Тернопільською областю та прийняти необхідні рішення по відновленню повноцінної діяльності управління Національного банку України у Тернопільській області, а також вимагаємо невідкладного прийняття рішення про відставку голови Національного банку України Гонтарєвої В.О.”.

До слова, процедура по ліквідації відділення НБУ в Тенрнопільській області була почата ще восени минулого року. Процедура була закритою, станом на сьогодні, усі рішення керівництва НБУ реалізовані. Фактично з першого квітня дальність Тернопільського управління зупинена, працівники розраховані.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE