Politerno > Україна і світ > Тіллерсон запропонував Росії вибрати між Асадом і США

Тіллерсон запропонував Росії вибрати між Асадом і США

  • 11 Квітня, 2017
  • 1502 Переглядів
  • 0

Держсекретар США Рекс Тіллерсон звернувся до керівництва Росії з пропозицією зробити вибір: прийняти сторону США і країн-союзників по Сирії, або стати на сторону Ірану, Хезболли і сирійського лідера Башара Асада.

Про це Тіллерсон заявив після зустрічі G7 в Італії, після якої він має відправитися до Москви, повідомляє Associated Press.

Держсекретар сказав що поки невідомо, чи провалила Росія свої зобов’язання щодо позбавлення Сирії хімічної зброї, або просто була некомпетентною у цьому питанні. Але, за його словами, це вже “не має великого значення для загиблих”.

“Ми не можемо дозволити цьому статися знову. Ми хочемо полегшити страждання сирійського народу. Росія може стати частиною цього майбутнього і відігравати важливу роль “, – зазначив державний секретар США.

Тіллерсон додав, що “Росія може зберегти свій союз з цією групою, яка, як ми вважаємо, не буде слугувати інтересам Росії в довгостроковій перспективі”.

Він підкреслив, що США не бачать ролі для Асада в майбутньому Сирії, враховуючи, що він втратив легітимність.

“Для всіх нас зрозуміло, що правління сім’ї Асада підходить до кінця. Але питання про те, як це закінчиться й сам перехід може бути дуже важливим з нашої точки зору стабільності всередині єдиної Сирії”, – додав Тіллерсон.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE