Politerno > Україна і світ > “Відкрита Росія” заявила про проведення 29 квітня всеросійської акції “Набрид”, спрямованої проти Путіна

“Відкрита Росія” заявила про проведення 29 квітня всеросійської акції “Набрид”, спрямованої проти Путіна

  • 16 Квітня, 2017
  • 1490 Переглядів
  • 0

Проект Михайла Ходорковського “Замість Путіна”, що займається пошуком альтернативного кандидата на пост президента РФ, анонсував всеросійську акцію протесту проти чинного глави держави під назвою “Набрид”.

Захід, анонсований організаторами на своїй сторінці в Facebook, відбудеться 29 квітня в Москві і регіонах.

Головне невдоволення ініціаторів події звернено проти низького рівня матеріального добробуту громадян.

“Набридло … жити на жебрацькі зарплати і пенсії, економити на їжі і одязі, слухати брехню по телевізору, їздити по розбитим дорогам, ходити в поліклініки, що розвалюються, терпіти свавілля суддів і поліції, терпіти корупцію і тремтіти, всього боятися”, – йдеться в заяві .

 

 

Висловлюючи обурення тим, що основна частина населення живе “на рівні країн третього світу”, автори повідомлення перераховують тих, кого, на їхню думку, збагатили “огрядні нафтові роки”. В “чорний список” осіб, яких потрібно вигнати як “шахраїв і злодіїв зі своїх насиджених місць”, потрапили в тому числі “Путін, Медведєв, Кадиров, Ярова, Кисельов, Поклонська, Собянін, Воробйов, Тимченко, Сечин”.

В неділю 26 березня по всій Росії пройшли акції протесту, в ході яких тільки в одній столиці було затримано близько тисячі протестувальників. Володимир Путін назвав ці мітинги “інструментом арабської весни”. “Ми дуже добре знаємо, до чого це призвело. Це ж стало приводом для державного перевороту в Україні”, – сказав він, виступаючи на Арктичному форумі.

Приводом до проведення недільних мітингів став відповідний заклик Олексія Навального, який разом з Фондом по боротьбі з корупцією зняв фільм про ймовірну корупцію прем’єра Дмитра Медведєва під назвою “Він вам не Дімон”, який на цей момент подивилися понад 15,3 млн. Чоловік. В обох палатах російського парламенту вже прозвучали заклики не залишати без уваги обурення мільйонів громадян Росії.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE