Politerno > Україна і світ > Річниця подвигу Володимира Рибака

Річниця подвигу Володимира Рибака

  • 17 Квітня, 2017
  • 1725 Переглядів
  • 0

У цей день, три роки тому, депутат Горлівської міської ради від “Батьківщини” Володимир Рибак прийшов до будівлі міськради, де проходив проросійський мітинг і спробував увійти всередину, щоб зняти прапор бойовиків ДНР, і повернути на місце прапор України.

Про це пише журналіст Денис Казанський у власному блозі.

Рибак не побоявся розлюченого натовпу і озброєних бандитів Безлера, які в той час вже контролювали місто. Його вчинок був відчайдушний і сміливий, але сили сторін були надто нерівними.

Група сепаратистів не дали Рибаку пройти в будівлю. Кілька бойовиків в масках під схвальні вигуки присутніх жінок відтіснили беззбройного депутата від входу, штовхали і били його, а потім скрутили і посадили в машину. Це останнє відео, на якому Володимир Рибак ще живий. Бойовики відвезли його до Слов’янська, де деякий час катували. Потім убили і викинули тіло в річку.

Так починалася “боротьба мирних шахтарів проти кривавих карателів»”. Ті ж люди, які в шаленому екстазі викрикували образи і закликали вбити беззбройну людину, потім щиро обурювалися – “Чому ці фашисти почали АТО?”.

“Я вже писав раніше, і продовжую наполягати на тому, що саме сьогоднішній день, 17 квітня, слід вважати справжнім Днем українського прапор. Сьогоднішній день наповнений Вчинок, наповнений справжнім героїчним змістом. І вкрай символічно, що цей подвиг був здійснений на Донбасі і жителем Донбасу. З історії цього вже ніякому торговцю курятиною не викреслити”, – стверджує Казанський.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE