Politerno > Україна і світ > Олег Жданов: нас чекає “хороший спектакль” щодо зняття Гройсмана

Олег Жданов: нас чекає “хороший спектакль” щодо зняття Гройсмана

  • 17 Квітня, 2017
  • 1742 Переглядів
  • 0

Уже найближчими днями в політикумі України очікується “дуже хороший спектакль”, під час якого буде розіграний “приз” – посаду керівника Національного банку.

Такий прогноз, у коментарі “Обозревателю“, зробив військовий експерт Олег Жданов.

“15 квітня завершився імунітет уряду. Так що, думаю, після Великодня ми побачимо дуже хороший спектакль”, – зауважив Жданов.

На його думку, “Гонтарєва підвішена як приз для “Опоблоку”. Якщо Петро Олексійович домовиться з цією політсилою та Ляшком про узгоджену кандидатуру глави НБУ, але при цьому “Опоблок” дає голоси за відставку уряду, а потім голосує за узгоджений список міністрів , але без “Народного фронту”, тобто без Авакова, головного каменя спотикання – то Порошенко прийме відставку Гонтарєвої.

Експерт переконаний, що у такому випадку українці побачать спектакль по зняттю Гройсмана, призначенням нового уряду без “Народного фронту” – тобто фактично переформатування коаліції.

“Якщо ж із “Опоблоком” він не домовиться, то, швидше за все, відставку Гонтарєвої він не прийме і уряд в цьому ж складі залишиться ще на рік”, – зазначив експерт.

“Нас чекає дуже цікавий тиждень. Розігрується цікавий преферанс, дуже складний, кожен намагається зіграти у свою гру. Але якщо уряд Гройсмана залишиться, цілком можливо, що до травня місяця ми отримаємо розкачку ситуації, яка може бути пов’язана зі змінами в регламенті Ради, які, як відомо, передбачають і імпічмент президенту”, – наголосив Жданов.

“Опозицію не влаштовує тихе болото – вони будуть гнати хвилю, розгойдувати басейн, щоб розплескати якомога більше води і піти на перевибори”, – резюмував експерт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE