Politerno > Україна і світ > Експерт розповів про роль Шокіна в багатоходівці Порошенка

Експерт розповів про роль Шокіна в багатоходівці Порошенка

  • 17 Квітня, 2017
  • 2142 Переглядів
  • 0

Позов Віктора Шокіна щодо відновлення його на посаді очільника Генеральної прокуратури України є продовженням курсу президента Петра Порошенка щодо переформатування української влади.

Про це заявив політолог Андрій Золотарьов в коментарі кореспонденту Голос.ua.

“Потрібно розуміти, що багатоходова конструкція щодо переформатування української влади все ще не завершена. Тому очевидно, що Президент України прекрасно знав про те, що екс-генпрокурор подасть позов про поновлення на посаді”, – запевнив у коментарі ГолосUA Золотарьов.

На його думку, нині всередині влади відбуваються свої кадрові ігри, і це можна побачити на прикладі того, що Шокін не з’явився на перше засідання суду, що дозволило перенести розгляд позову на іншу дату.

“Тобто, нині екс-глава ГПУ синхронно грає з Президентом і його командою, так як Шокін, як людина не схильна до політичних імпровізацій, сам на таке не пішов би. Можу припустити, що він є ключовим елементом в майбутніх розкладах щодо переформатування влади”, – припустив політолог.

Крім того, він підкреслив, що не слід виключати сценарію, в якому спроба повернення Шокіна на пост глави ГПУ, є рішенням Банкової “натиснути на надмірно завзятого Генпрокурора Юрія Луценка”.

“Нинішній Генпрокурор віддає собі звіт, що в разі повернення Шокіна до ГПУ, йому там будуть тільки аплодувати. І такий хід із боку Президента якщо не змусить Луценка нервувати, то настрій йому істотно зіпсує”, – підсумував експерт.

Як повідомлялось, колишній генеральний прокурор Віктор Шокін подав позов до Вищого адміністративного суду з вимогою визнати незаконним його звільнення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE