Politerno > Україна і світ > У Трампа вимагають від Порошенка звітів за платіжками

У Трампа вимагають від Порошенка звітів за платіжками

  • 18 Квітня, 2017
  • 1643 Переглядів
  • 0

Зустріч президента Порошенко з Трампом найближчим часом малоймовірна, пише в своєму блозі директор Фонду “Українська політика” Кость Бондаренко.

Експерт зазначає, що “нинішні розмови про можливу зустріч президента України з Дональдом Трампом взагалі не мають ніякої підстави”.

“Павло Клімкін вже їздив в лютому готувати зустріч Порошенко і Трампа, вже помпезно оголошував, що в найближчі тижні відбудеться зустріч. Пройшов лютий, березень і квітень, а зустрічі немає. Наскільки мені зрозуміло, поки що ця зустріч не запланована і навряд чи вона відбудеться в найближчі тижні “, – підкреслює політолог.

Він також стверджує, що Клімкін їздить в Вашингтон не стільки для підготовки зустрічі, скільки для спілкування лобістами, обслуговуючими інтереси Порошенко.

“Зараз у Порошенка з’явилося багато лобістів, які обіцяють йому цю зустріч.

Однак надходять сигнали про те, що нібито у Трампа є кілька питань.

Перше він озвучив під час розмови з Меркель: чому США повинні відповідати за Україну, а не Європа?

Друге, за деякими даними, Трамп погоджується зустрітися з Порошенком, але після того, як Україна відрапортує про використання всіх засобів, отриманих від США.

Третє: Україна повинна відкрити всі транзакції, які робили демократи. А є дуже багато речей, які Україна не хотіла б розкривати, тому що то були суперсекретні поставки зброї, секретні операції на території України.

Думаю, оприлюднення таких фактів сьогодні не дуже вигідно Україні, і вона не дуже гостинно відкриє ці речі”, – вважає автор.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE