Politerno > Україна і світ > Як у храмі на Паску ікони для Порошенка дезінфікували, – парафіянка

Як у храмі на Паску ікони для Порошенка дезінфікували, – парафіянка

  • 23 Квітня, 2017
  • 1629 Переглядів
  • 0

Парафіянка храму св. Василя Великого у Києві розказала, як свита президента готувала його візит до храму

Співзасновник Українського кризового медіа-центру, колишній радник в. о. міністра доходів і зборів України Ярина Ключковська розповіла, як стала свідком візиту президента Петра Порошенка до храму св. Василя Великого у Києві під час Великодня.

Своїми спостереженнями Ключковська поділилася із читачами на своїй сторінці у Facebook.

“Квадратні обличчя з характерним виразом, чорні куртки і пружинки до правого вуха. На лавочці в першому ряду розкладені листочки з написом ручкою: “Не займати”. Біля лавочки розташувалися пара охоронців, які спочатку намагалися втримати втомлених людей від сідання на лавочку, але потім махнули рукою”, – написала жінка.

За її словами, після півночі до церкви зайшли з півдесятка відеооператорів і зайняли стратегічні позиції.

“В якийсь момент охоронець, який стояв поруч із нами, витяг з кишені ватні диски і намочив їх спиртом із пляшечки. Отримавши сигнал, підійшов до ікони перед вівтарем, розмашисто перехрестився, і від щирого серця нагнувся цілувати її (а насправді – протирати спиртом). Через хвильку і так набита людьми церква наповнилася плечистими людьми, які напівколом, повернувшися спиною до вівтаря, обступили президента з родиною”, – пригадує прихожанка храму.

Також вона додала, що “шоу тривало хвилин 15-20, після чого весь хоровод покинув церкву, залишивши трохи збентежених людей нарешті зосередитися на літургії”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE