Politerno > Україна і світ > КНДР після США і Південної Кореї, загрожує знищити ядерним ударом і Австралію

КНДР після США і Південної Кореї, загрожує знищити ядерним ударом і Австралію

  • 23 Квітня, 2017
  • 1415 Переглядів
  • 0

Офіційний Пхеньян пригрозив Австралії ядерним ударом, якщо її влада буде дотримуватися курсу Вашингтона щодо КНДР.

Про це повідомляє The Guardian.

“Якщо Австралія буде слідувати за американською політикою, яка спрямована на ізоляцію та придушення КНДР, це стане самогубним актом вступу в зону ядерного удару стратегічних сил Північної Кореї”, – заявив представник північнокорейського МЗС.

З такою заявою зовнішньополітичне відомство КНДР виступило після того, як міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп сказала, що влада країни буде продовжувати політику санкцій щодо Пхеньяну. За словами глави австралійського МЗС, ядерна програма Північної Кореї становить серйозну загрозу для Австралії. Бішоп не виключила і ймовірність удару по Австралії. Міністр зазначила, що санкції повинні були дати зрозуміти Пхеньяну, що подібну поведінку північнокорейської влади в регіоні терпіти не будуть.

Раніше стало відомо, що на полігоні Пунгері в Північній Кореї відновилася підготовка до проведення нового ядерного випробування. Південнокорейські ЗМІ з посиланням на експертів також повідомляли, що Північна Корея може скоро провести чергове випробування ядерної зброї.

До цього держсекретар США Рекс Тіллерсон запевнив керівництво Японії і Південної Кореї, що адміністрація Дональда Трампа буде дотримуватися максимально жорсткого підходу до Пхеньяну і не виключає військового вирішення ядерної проблеми КНДР.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE