Politerno > Тернопільщина > Іван Сороколіт заявляє про ймовірні провокації під час сесії міської ради

Іван Сороколіт заявляє про ймовірні провокації під час сесії міської ради

  • 24 Квітня, 2017
  • 1645 Переглядів
  • 0

Депутат Тернопільської міської ради Іван Сороколіт, котрого разом з Романом Навроцьким та Ігорем Турським виключили з партії “Свобода” за порушення партійної дисципліни, заявив про те, що на понеділок 24 квітня, під час сесії міської ради, владою міста готуються провокації з ціллю тиску на екс-“свободівців” щодо складення депутатських мандатів.

Про це народний обранець написав на своїй сторінці у Facebook.

“За організацію роботи сесії міської ради відповідальний міський голова Сергій Надал. Напруга в повітрі досить висока. Якщо хтось ставив собі за мету “нагнати жуті”, то йому в значній мірі це вдалось.”, – зазначив Сороколіт.

Зокрема, депутат пояснює, що докладались немалі зусилля найти шлях залякати депутатів, спровокувати на неадекватні дії або ж психологічно зламати.

“Неодноразово повторювали – це хибний шлях! Чим більше намагатись його втілити – тим сильнішою буде протидія.”, – пише екс-“свободівець”.

Він переконаний у підтримці виборців, друзів, колег і каже, що правда на його стороні.

Також Іван Сороколіт заявляє, що велись активні спроби вплинути на інших депутатів, щоб ті не проявляли солідарність з трійкою вигнанців.

“Окрім спроб полякати через анонімні смс та наполегливі поради “вам краще не йти на сесію”, хочемо звернути увагу на два дивні “офіційні співпадіння”:
1. Останнім часом перед обранням дати сесії міський голова радився з керівниками фракцій і зазвичай обирали день сесії – четвер або п’ятницю. Цього ж разу без будь-яких узгоджень датою обрано понеділок. Також замість звичних 9:00 початку сесії призначається 10:00.
2. Не дивлячись на певну напругу, відсутня публічна заява міського голови про те, що він здатний забезпечити безпечну роботу сесії та виконання депутатами своїх повноважень.”, – підкреслює депутат.

Він нагадує, що за будь-які незаконні дії (у тому числі “незрозумілих третіх осіб”) спрямовані проти депутатів відповідальний виключно міський голова.

“Якщо він не в змозі це забезпечити якісну організацію та безпеку, то повинен про це повідомити і тоді депутати й тернополяни йому у цьому допоможуть.”, – переконаний політик.

Усім бажаючим брати участь у активному “схилянні” депутатів до складення мандатів чи інших “підказок” щодо їх діяльності він радить пам’ятати про пункт 1 статті 351-ї Кримінального кодексу України:

“Стаття 351. Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради
1. Невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації – караються штрафом від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE