Politerno > Україна і світ > Фійон і Амон закликають французів голосувати за Макрона у другому турі

Фійон і Амон закликають французів голосувати за Макрона у другому турі

  • 23 Квітня, 2017
  • 1423 Переглядів
  • 0

Олланд привітав Макрона з перемогою в першому турі, але офіційно заявляти про підтримку кого-небудь з кандидатів не став.

Кандидат від партії “Республіканці” Франсуа Фійон визнав свою поразку в першому турі виборів президента Франції і закликав своїх виборців підтримати незалежного кандидата Еммануеля Макрона у другому турі.

Як повідомляє The Independent політик закликав французів до об’єднання, щоб “не допустити представника екстремістської партії до Єлисейського палацу”.

Президент Франції Франсуа Олланд привітав Макрона з перемогою в першому турі. У той же час, в Єлисейському палаці підкреслили, що глава держави не буде публічно висловлювати підтримку жодному з кандидатів у президенти.

Тим часом, однопартієць Олланда Бенуа Амон закликав прихильників Соціалістичної партії голосувати за Макрона у другому турі, передає ЄП.

“Я закликаю виступити проти “Національного фронту”, проти правих, проголосувавши за Макрона. Незважаючи на те, що він не є кандидатом від лівих”, – підкреслив кандидат-соціаліст.

За результатами екзит-полу, у другий тур виборів президента Франції вийшли незалежний кандидат, лідер ліберального руху “Вперед!” Еммануель Макрон і голова право-популістської партії “Національний фронт” Марін Ле Пен.

У першому турі за Макрона проголосували 23,7%, а Ле Пен змогла заручитися підтримкою 22% виборців.

Кандидат від “Республіканців” Франсуа Фійон і лівий популіст Жан-Люк Меланшон отримали по 19,5% голосів. Соціаліста Бенуа Амона підтримали 6,5% виборців.

Напередодні першого туру виборів рейтинг основних кандидатів у президенти Франції знаходився на рівні 20%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE