Politerno > Україна і світ > Франція обирає собі президента: перші дані екзитполів у Франції (Відео)

Франція обирає собі президента: перші дані екзитполів у Франції (Відео)

  • 23 Квітня, 2017
  • 1629 Переглядів
  • 0

Згідно з результатами екзитполів, в першому турі президентських виборів у Франції лідирують Еммануель Макрон і Марін Ле Пен. Слідом за ним йде Франсуа Фійон.

Жан-Люк Меланшон, який отримав найбільшу кількість голосів на трьох заморських територіях країни, знаходиться на четвертому місці з 18%, повідомляє видання RT

За даними МВС Франції, явка на виборах президента країни становить 69,42% виборців

Явка на виборах президента Франції, за даними МВС країни, на 18:00 за київським часом склала 69,42%, що трохи нижче, ніж на виборах 2012 року

Як повідомляє бельгійський телеканал RTBF, в США і Канаді понад 45% французів віддали свої голоси Еммануелю Макрону, Франсуа Фійон отримав 25,3% голосів, а Жан-Люк Меланшон – 14,05% голосів виборців.

За французькими законами, публікація даних будь-яких exit-poll (опитування громадської думки на виході з дільниць – ред.) заборонена до закінчення голосування, щоб їх дані не впливали на громадян, які ще не визначилися зі своїм вибором.

Однак ЗМІ сусідніх країн, в тому числі Бельгії, Швейцарії та Німеччини традиційно наводять свої дані. Як показували вибори, що проходили раніше, ці дані як підтверджувалися остаточними результатами, так і виявлялися некоректними.

Читайте також: Вибори у Франції: оголені активістки FEMEN влаштували видовищну акцію біля дільниці Ле Пен (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE