Politerno > Україна і світ > Влада хоче зробити крок до легалізації наркотиків

Влада хоче зробити крок до легалізації наркотиків

  • 24 Квітня, 2017
  • 1542 Переглядів
  • 0

Кабмін пропонує ВР скасувати адміністративний арешт за незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів і психотропних речовин без мети збуту в невеликих обсягах.

Про це повідомив Обозреватель

Чинна редакція статті 44 КупАП передбачає, що незаконне виробництво та придбання наркотиків карається штрафом від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425-850 грн) або громадськими роботами від 20 до 60 годин, або адмінарештом до 15 діб.

Кабмін пропонує вилучити норму про адмінарешт і збільшити мінімальний розмір штрафу з 25 до 30 неоподатковуваних мінімумів (510 гривень).

Законопроект також передбачає скасування адмінарешту за керування несправним транспортним засобом і управління транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Крім того, адмінарешт пропонується відмінити у разі, якщо людина порушила повторно протягом року порядок організації мітингів і демонстрацій.

Уряд також пропонує зменшити термін розгляду апеляції у справах про застосування адмінарешту з 20 до 3 днів.

У пояснювальній записці до законопроекту вказано, що до таких змін вирішили вдатися, через те, що засуджені не мають достатньо часу для оскарження рішення судів.

У випадку призначення адмінарештів постанови судів виконуються негайно і оскаржити це засуджений може лише після того, як повністю відбуде покарання.

А це порушує практику Європейського суду з прав людини, який вказує, що за таких умов не має можливості оскаржити рішення суду.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE