Politerno > Тернопільщина > На Тернопільщині перебуває Генеральний консул Угорщини в Ужгороді

На Тернопільщині перебуває Генеральний консул Угорщини в Ужгороді

  • 26 Квітня, 2017
  • 1470 Переглядів
  • 0

Генеральний консул Йожеф Бугайло, заступник Генерального консула Віда Ласло та аташе зі зовнішньоекономічних питань Генерального консульства Мюл Беата зустрілися із керівництвом області, керівниками управлінь ОДА та депутатами обласної ради. Високоповажні гості прибули у Тернопіль з ознайомчим візитом для налагодження співпраці в економічній та культурній сферах.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської обласної ради.

“Від імені депутатського корпусу та себе особисто радий вітати Вас на Тернопільщині, – зазначив голова обласної ради Віктор Овчарук на зустрічі із дипломатами. – Дякую Вашій державі за підтримку України у її євроінтеграційних процесах, за співпрацю, за оздоровлення дітей учасників антитерористичної операції. Обласна рада приділяє значну увагу утвердженню позитивного іміджу нашого краю на міжнародному рівні. На Тернопіллі створений сприятливий інвестиційний клімат та умови для ведення бізнесу. Наша область є лідером у впровадженні реформи децентралізації. На території області уже створено 36 об’єднаних територіальних громад, і цей процес триває. Громади мають реальну можливість для розвитку своїх територій, для налагодження міжнародної співпраці та залучення інвестицій. Переконаний у подальшому зміцненні українсько-угорського партнерства, спрямованого на всебічне поглиблення взаємин між нашими народами. Є багато спільних питань, над якими варто працювати – обласна рада завжди готова до співробітництва”.

Генеральний консул Йожеф Бугайло наголосив на тому, що Угорщина підтримувала і буде підтримувати Україну у її євроінтеграційних процесах. «Наша держава поділяє прагнення українців побудувати розвинену незалежну країну» – додав дипломат.

Довідково. Станом на 31 грудня 2016 року загальна сума угорських інвестицій, що надійшли в економіку області склала 1,88 мільйонів доларів США. В області працює одне підприємство з угорським капіталом з вирощування зернових, бобових культур і насіння олійних культур (Зборівський район). Обсяги зовнішньоторговельної діяльності підприємств та організацій області з Угорщиною минулого року склали 9,7 мільйона доларів. У порівнянні з 2015 роком вони зросли на майже 20%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE