Politerno > Україна і світ > Парламент Македонії захопили протестувальники, ЄС вимагає припинити насильство (Відео)

Парламент Македонії захопили протестувальники, ЄС вимагає припинити насильство (Відео)

  • 28 Квітня, 2017
  • 1463 Переглядів
  • 0

Увечері 27 квітня в будівлю парламенту Македонії в Скоп’є увірвалися демонстранти.

Про це повідомляє Kurir.

Заворушення почалися після того, як коаліція, очолювана соціал-демократами, заявила про обрання спікером парламенту етнічного албанця Талята Джафері, лідера Демократичного союзу за інтеграцію, що представляє інтереси албанців в Македонії.

Прихильники колишнього прем’єр-міністра країни Ніколи Груєвського стали протестувати, так як вони вважають, що обрання незаконно і є державним переворотом.

Демонстранти влаштували бійку з поліцією, а всередині будівлі нападали на депутатів. Кілька людей, включаючи главу фракції соціал-демократів Зорана Заева, отримали поранення.

Високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні і член Єврокомісії з питань політики сусідства і переговорів про розширення союзу Йоханнес Хан засудили триваючі напади на членів парламенту в столиці Македонії Скоп’є.

Австрійське головування в ОБСЄ в офіційному Twitter закликало припинити безлади і насильство в македонському парламенті в Скоп’є.

“Ми засуджуємо інциденти в Скоп’є. Необхідно негайно припинити насильство. Потрібно відновити спокій і порядок”, – йдеться в тексті повідомлення.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE