Politerno > Україна і світ > Відзначення 1 травня в Україні – у Харкові, Херсоні та Вінниці провокації та бійки (Відео-фото)

Відзначення 1 травня в Україні – у Харкові, Херсоні та Вінниці провокації та бійки (Відео-фото)

  • 1 Травня, 2017
  • 1599 Переглядів
  • 0

У Харкові на площі Конституції стався конфлікт між проукраїнським активістом і учасником першотравневої демонстрації.

Як повідомляє місцеве видання StudMedia, на демонстрацію в понеділок зібралося близько сотні людей похилого віку.

Вони скандували гасла “Мир! Труд! Май!” і “Слава Труду”. Також у присутніх були плакати з гаслами проти проведення АТО і проти НАТО. Зібравшись біля входу в Історичний музей, вони висунулися ходою до монумента першої харківської маївки.

“Відразу ж після старту ходи стався конфлікт між проукраїнським активістом і учасником демонстрації: учасник викрикував антиукраїнські гасла, у відповідь на що проукраїнський активіст порвав його плакат. Учасник демонстрації вдарив патріота по голові, і був затриманий співробітниками поліції”, – пише видання.

Під час ходи демонстрантів супроводжували проукраїнські активісти, які намагалися перекричати їх патріотичними гаслами.

Біля самого монумента проукраїнські активісти спочатку заблокували прохід до пам’ятника, проте пізніше дозволили демонстрантам покласти квіти, за умови що це буде зроблено під державними прапорами.

У Херсоні на площі Героїв та у парку Слави поліція не допустила бійок між лівими, які зібралися там відзначити 1 травня, та представниками національно-патріотичних сил, які святкували 100-річчя Першого українського добровольчого полку імені Богдана Хмельницького.

Як повідомляє Укрінформ, на площі Героїв зібралися понад півсотні представників лівих сил, з червоними прапорами, транспарантами та гаслами проти підвищення тарифів і військових дій на Донбасі. У багатьох на одязі були червоні стрічки.

З іншого боку площі стояли понад 60 осіб – колишніх воїнів АТО, представників “Правого сектору”, інших національно-патріотичних організацій, які тримали державні прапори України, прапори Правого сектору та гасла на захист України та проти “Русского мира”.

В якийсь момент супротивні сторони, які мітингували одночасно, перекрикуючи одні одного, зійшлися впритул і почали конфліктувати. Відразу ж у ситуацію втрутилася поліція, яка перебувала на площі у великій кількості, і припинила конфлікт.

Через деякий час після цього мітинг лівих закінчився, і більшість його учасників залишили площу. Окремі ж представники лівих залишилися і вже мирно спілкувалися з представниками протилежної сторони.

Крім того, 1 травня ліві прийшли у Херсоні на ще один мітинг – у парку Слави біля пам’ятника Невідомому солдату. Тут зібралися загалом близько 150 осіб – представників лівих та національно-патріотичних сил. І тут також дійшло до бійки між ними, але теж оперативно втрутилася поліція та не допустила небезпечного загострення конфлікту.
Ліві сили також мали намір пройтися 1 травня маршем вулицями Херсона.

У Вінниці молодики у масках з громадської організації “С14” намагалися розігнати першотравневий мітинг представників лівих сил.

Вони скандували “Україна понад усе!” та “Комуняку на гілляку”, передає Укрінформ.

Попри зусилля поліції відтіснити їх, вони увірвались у натовп літніх людей, які прийшли на мітинг, і почали видирати у них червоні прапори з написами “Союз лівих сил” та “Соціалісти”.

Зав’язалася сутичка, яку правоохоронцям вдалося швидко припинити. Молодиків витіснили з натовпу і випровадили з Європейської площі, де відбулися ці події.

На мітинг, який проводиться за заявкою місцевого осередку Громадської організації “За майбутнє України”, прийшло близько 70 осіб. Майже всі люди пенсійного віку. Серед мітингувальників постраждалих не зафіксовано.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE