Politerno > Україна і світ > Луценко: Суд над Януковичем не помста, а торжество закону (Відео)

Луценко: Суд над Януковичем не помста, а торжество закону (Відео)

  • 1 Травня, 2017
  • 1531 Переглядів
  • 0

У понеділок, 1 травня, у відеозверненні, розміщеному на сайті ГПУ, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що суд за звинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді не буде “процесом помсти”.

“4 травня розпочнеться безпрецедентний для України судовий процес. Генеральна прокуратура від імені держави Україна буде звинувачувати колишнього президента у державній зраді. Цей процес не лише про громадянина Януковича.

Цей процес також про його кремлівських господарів, які використали як фіговий листок підписаний Януковичем документ для того, щоби окупувати український Крим, залити кров’ю український Донбас, спробувати поставити на коліна нашу державу”, – сказав Луценко.

Він запевнив, що суд відрізнятиметься від “політичних судилищ часів Януковича”.

“Впевнений, що на цьому процесі буде дотримано усіх прав підсудного, гарантованих українським законодавством”, – додав він.

У зверненні Луценко також наголосив, що на цьому процесі українські прокурори будуть представляти не лише державу Україна. Вони будуть виступати від імені тисяч убитих, десятків тисяч поранених, мільйонів біженців з українського Криму та Донбасу.

“Це не буде процесом помсти, бо ми потребуємо справедливості і хай торжествує закон”, – підсумував генпрокурор.

Нагадаємо, 28 квітня Ощадбанк приступив до конфіскації $1,5 мільярда коштів екс-президента України Віктора Януковича і його оточення згідно з рішенням суду. До вечора перерахування конфіскованих коштів до бюджету України було завершено співробітниками держбанку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE