Politerno > Україна і світ > У САП мають намір відібрати у екс-депутата Мартиненко все майно

У САП мають намір відібрати у екс-депутата Мартиненко все майно

  • 3 Травня, 2017
  • 1525 Переглядів
  • 0

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) має намір ініціювати арешт всього майна колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка.

Про це журналістам повідомив прокурор САП Роман Симків, передають Українські Новини.

“Стаття передбачає конфіскацію майна, тому наше зобов’язання накласти (арешт) на все майно, яке буде знайдено”, – сказав він.

Відповідаючи на питання, коли буде подано клопотання про арешт майна Мартиненко Симків додав, що це є таємницею слідства.

В свою чергу екс-нардеп Микола Мартиненко назвав звинувачення НАБУ і САП проти себе політичної фальсифікацією, інспірованою “грузинською мафією”, і звернувся до Президента із закликом відреагувати на таку роботу цих антикорупційних органів.

Про це він сказав в інтерв’ю ТРК “Україна” 23 квітня, повідомляє прес-служба екс-депутата.

“Я хочу звернутися до Президента, щоб він відреагував … Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура сьогодні перетворилися на філію” грузинської мафії “, – заявив Микола Мартиненко.

“Це дешеве піар-агентство займається тим, що воно фальсифікує справи, кидає людей за ґрати і жодної справи не доводить до кінця. Ніякої боротьби з корупцією немає. Є дешеве піар-агентство, яке грає в політику”, – констатував екс-нардеп.

На уточнююче питання журналістки, чи бачить грузинський слід у своїй справі, Микола Мартиненко відповів: “Іншого не бачу. Це не антикорупційна організація. Це чисто політичний проект”.

Щодо своїх подальших планів Микола Мартиненко сказав: “Перше: я доведу свою невинність, в тому числі в суді.

І друге: обов’язково притягну до кримінальної відповідальності як керівництво НАБУ, так і кожного виконавця, який цим питанням займається”.

Раніше Микола Мартиненко заявив, що під час судового засідання у справі про обрання йому запобіжного заходу у Солом’янський суд “терміново прибула команда контролерів за діями НАБУ на чолі з соратником Саакашвілі Сакварелідзе.

Це свідчення системної залежності НАБУ від групи, яку в керівному складі бюро представляє Гізо Углава. Цей факт слід зафіксувати всім, хто стежить за діяльністю НАБУ і усвідомити, що Бюро використовується як інструмент політичної боротьби і розвалу коаліції.

Мета – дострокові парламентські вибори, щоб привести в парламент свою політичну силу. Для Ситника і Углави вже зарезервовані місця в партії Саакашілі-Лещенко”.

Як повідомлялося раніше, САП має намір оскаржити відмову суду заарештувати екс-депутата Ради Мартиненко.

Раніше суд відмовився заарештувати екс-депутата Ради Мартиненко і віддав його на поруки 15 депутатам, Жданову і Магері.

НАБУ заявляє, що депутати від НФ тиснуть і погрожують судді Мартиненко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE