Politerno > Україна і світ > ГПУ: Інтерпол не надав пояснень причин зняття з розшуку Януковича і Ко (Відео)

ГПУ: Інтерпол не надав пояснень причин зняття з розшуку Януковича і Ко (Відео)

  • 4 Травня, 2017
  • 1415 Переглядів
  • 0

Відмова продовження розшуку Януковича і вищеназваних осіб полягає в недосконалості українського законодавства. Рішення Інтерполу припинити розшук екс-президента України Віктора Януковича буде оскаржено.

Про це повідомляє “Уніан” з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

За твердженням наглядового відомства, Інтерпол припинив розшук не через недоліки або порушення в ході слідства.

“Таке рішення мотивоване недоліками українського законодавства щодо обрання запобіжного заходу щодо розшукуваних”, – заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк.


У Генпрокуратурі зазначили, що після вивчення висновків Інтерполу буде прийнятий план подальших дій. Зокрема, після цього на Україні може змінитися законодавство.

Інтерпол оголосив Януковича в міжнародний розшук у січні 2015 го. У поясненні було вказано, що колишній президент України розшукується “за запитом його країни” “за розкрадання великих фінансових коштів і співучасть в розкраданні фінансових коштів, вчинені у великих розмірах у складі організованої групи”.

В той же час припинення міжнародного розшуку Януковича не вплине на суд у справі про держзраду, запевняють у Генпрокуратурі.

Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

“Зазначені рішення Інтерполу не мають ніякого значення для початку судового процесу за обвинуваченням Віктора Януковича в державній зраді, який розпочнеться 4 травня ц.р.”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, постанова судів про дозвіл на затримання з метою приводу в суд для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою не вважається постановою про утримання підозрюваного / обвинуваченого під вартою.

“Відповідно, згідно з правилами Інтерполу, особа по якій не обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, не може бути оголошена в міжнародний розшук.

Окремі районні суди Києва відмовляються виносити постанови про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без участі підозрюваного”, – зазначив Енин.

Янукович заявив, що подасть скаргу до Європейського суду з прав людини проти заочного засудження

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE