Politerno > Україна і світ > Французький журналіст назвав головну причину, чому Захід відвертається від України

Французький журналіст назвав головну причину, чому Захід відвертається від України

  • 4 Травня, 2017
  • 1662 Переглядів
  • 0

Незадовго до другого туру президентських виборів у Франції “Апостроф” поспілкувався з французьким журналістом Себастьеном Гобером, який вже кілька років пише про Україну для кількох відомих видань.

Журналіст розповів про падіння на Заході інтересу до України, основну причину цього і втому від війни на Донбасі.

Про сприйняття України у Франції:

Україна, на яку покладали багато надій, якщо повернутися до Революції Гідності 2013-2014 років, не змогла просунути себе і власні досягнення досить протягом останніх трьох років.

Тому значна частина французів забула, що українці боролися за власні гідність, свободу, що тут є жертви війни. Причина в тому, що не вдалося ефективно донести це.

Це цікаво і страшно для значної частини французів – думати, що в Європі йде війна, що вона триває досі. Справа в тому, що з часу найспекотніших днів у 2014-2015 роках увага медіа до війни в Україні знизилася.

Ви знаєте природу війни: вона триває, і кінця-краю їй немає, сторони обстрілюють один одного щодня, а з завершенням дня ніхто не програє і ніхто не перемагає.

Навіть українці серед моїх друзів і знайомих втрачають інтерес до цієї війни, тому що знають, що виходу немає, немає кінця цій війні.

Про проблеми України:

Корупція – це не тільки корупція, вона залежить від інфраструктури, звичок, олігархії, політичної боротьби і подібних факторів.

Якщо ми говоримо про перешкоди для змін в Україні за останні три роки, для реформ, які були обіцяні Майданом, але не дуже втілюються в життя, я б такою головною перешкодою назвав відсутність політичної волі – те, що політики просто не хочуть реформ, боротьби з корупцією і так далі. Всі проблеми від цього.

Про другий тур виборів у Франції:

Звичайно, інтрига залишилася, адже ці вибори вже подарували багато сюрпризів. Починаючи з того факту, що Франсуа Олланд, чинний президент, не бере участі в виборах, з того факту, що Ніколя Саркозі програв попередні вибори, Мануель Вальс, колишній прем’єр-міністр, не виграв власні праймеріз.

Були й інші сюрпризи! Це змушує нас бути обережними, усвідомлювати, що трапитися може, що завгодно. Згідно зі статистикою, досить багато виборців, які голосували за різних кандидатів у першому турі, збираються проголосувати за Еммануеля Макрона.

Але справа в тому, що до сих пір є дуже сильне відторгнення політичної системи з боку багатьох виборців, величезна схильність до протесту, бажання виштовхнути все стусаном. Потрібно це враховувати. Ми просто не знаємо, як сильно це позначиться на результатах другого туру.

Другий елемент, який необхідно враховувати, – це те, що ми не знаємо, якою буде явка, скільки виборців планують прийти на виборчі дільниці 7 травня. І, звичайно, це позначиться на результаті голосування, тому що статистично виборці Марін Ле Пен збираються проголосувати, і Еммануелю Макрону необхідно, щоб проголосувало якомога більше людей.

Справа в тому, що, якщо Марін Ле Пен виграє, все можливо, адже вона прагне змінити систему в корені. Зрозуміло, що вона хотіла б зблизитися з Росією, визнати Крим російською територією, зупинити співпрацю з Україною.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE