Politerno > Україна і світ > Метою Росії в Україні є запуск політичних подій, які приведуть до влади дружній до Москви уряд – сенатор США Мерфі

Метою Росії в Україні є запуск політичних подій, які приведуть до влади дружній до Москви уряд – сенатор США Мерфі

  • 4 Травня, 2017
  • 1361 Переглядів
  • 0

Поряд з військовою присутністю в регіоні, США мають більше підтримувати Україну в економічній сфері, боротьбі з корупцією, протидії пропаганді, а також спрямувати реальні кошти на допомогу в розбудові енергетичної незалежності, зазначив сенатор-демократ Кріс Мерфі під час слухань комітету Сенату з бюджетних асигнувань на тему “Командування силами США в Європі”.

Про це повідомляє “Голос Америки“.

Саме таким чином, на думку законодавця, можна найкраще протидіяти планам Росії в Україні, які наразі спрямовані не так на військове захоплення України як на її виснаження.

“Якщо ви перконані, що їх кінцева мета – пустити маршем армію сепаратистів до Києва, тоді має сенс надавати пріоритет військовому підходу”, – наголосив сенатор.

“Якщо ж ви вважаєте, що їх метою є продовжувати утримувати території, щоб політично та економічно виснажити країну, тоді ваш підхід почнеться з економічної та військової підтримки, щоб українці достатньо довго протримались і, щоб росіяни сказали, – я думаю, ми не діб’ємось перемоги всередині Києва” – вказав Мерфі.

Сенатор також додав, що теперішньою метою Росії є “затьмарити ситуацію і створити невизначеність навколо юридичного статусу достатньо великої частини країни, щоб, зрештою, запустити низку політичних подій всередині Києва і знову привести до влади дружній для Москви уряд”.

Мерфі відзначив позитивний приклад допомоги США Україні в розбудові поліції і закликав більше уваги приділяти підтримці енергетичної незалежності та незалежних ЗМІ, щоб боротись з російської пропагандою в регіоні.

Як повідомляла українська служба Голосу Америки, в проекті консолідованого закону про бюджетні асигнування США передбачено щонайменше 560 мільйонів доларів на допомогу Україні, включаючи допомогу військовим через навчання та надання військового устаткування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE