Politerno > Україна і світ > Шахтарі Кривого Рогу відмовилися виходити на поверхню, вимагаючи підвищення зарплат

Шахтарі Кривого Рогу відмовилися виходити на поверхню, вимагаючи підвищення зарплат

  • 4 Травня, 2017
  • 1455 Переглядів
  • 0

Уся нічна зміна шахт “Родіна”, “Гвардійська”, “Тернівська”, “Кривбасшахтоуправління” та 10 гірників шахти “Октябрьская” не виїхали на поверхню

В акції взяли участь кілька сотень гірників. Гірники відмовилися підніматися на поверхню, залишаючись в шахтах на глибині півтора кілометра. – Вимога – підняти рівень зарплати в еквіваленті до 1000 доларів.

Зараз, за ​​словами голови профспілки, середня зарплата доходить до 300 доларів.

На своїй сторінці у Facebook Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України пише наступне:

“Уся нічна зміна ш. “Родіна”, ш. “Гвардійська”, ш. “Тернівська” та “Кривбасшахтоуправління” і 10 гірників ш. “Октябрьская” не виїхали на поверхню! Шахтарі вимагають підвищення заробітньої плати. Гірники розуміють, що останнім часом кошти не виділялися на розвиток підприємств, а лише вичавлювали ресурси”.

Волинець зазначив, що гірники не припиняли роботу. “Наразі вони проводять збори під землею. Працівники І зміни також спустилися в шахту”, – написав профорг.

Він також зазначив, що Незалежна профспілка гірників України робитиме все, щоб допомогти гірникам у реалізації та задоволенні їхніх вимог. Та звернувся до членських організацій, аби ті максимально допомагали протестувальникам”для захисту від тиску на них влади, поліції та бандитських формувань, що часто використовуються в таких ситуаціях”.

За останніми повідомленнями, під землею перебуває 440 гірників.

Шахти “Родіна”, “Октябрьская”, “Гвардійська”, “Тернівська” входять до складу ПАТ “Криворізький залізорудний комбінат” – найбільшого підприємства в Україні з видобутку руди підземним способом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE