Politerno > Україна і світ > Венесуела в вогні. Кількість постраждалих в зіткненнях опозиції і армії перевищила 700 осіб

Венесуела в вогні. Кількість постраждалих в зіткненнях опозиції і армії перевищила 700 осіб

  • 7 Травня, 2017
  • 1623 Переглядів
  • 0

У Венесуелі акції протесту проти реформи конституції, ініційованої президентом Венесуели Мадуро вилилися в масові зіткнення і сутички. Кількість постраждалих з початку квітня по сьогоднішній день перевищила 700 осіб.

Опозиція проводить масові виступи проти Мадуро з вимогою проведення референдуму щодо його відставки. Іншою вимогою опонентів влади є проведення позачергових парламентських виборів., повідомляє “Страна“.

У той же час, ситуація в країні виходить з під контролю. Столиця Каракас занурюється в хаос.

Кривавий лічильник

За останні дні в ході масових заворушень було вбито близько 40 осіб. Більшість з них – студенти. Сотні учасників демонстрацій були затримані. Однак акції протесту проти президента Мадуро не вщухають.

“Страна” вже писала про вбивство лідера студентського руху політехнічного університету штату Ансоатеги Хуана Лопеса в Венесуелі. В результаті того, що сталося постраждали ще три людини. Нападнику вдалося втекти на мотоциклі.

Пам’ятник Чавесу вже знесли

В ході розгону вчорашніх демонстрацій постраждала 161 людина.

Венесуела страждає від глибокої економічної кризи, яку Мадуро пояснює падінням цін на нафту (основний експортний продукт цієї латиноамериканської держави), а експерти називають наслідком соціалістичної політики самого президента. Крім того, в країні різко погіршилася криміногенна обстановка. У 2016 році у Венесуелі було вбито майже 28,5 тисячі осіб.

Протестуючі розгромили десятки магазинів, а також зруйнували пам’ятник екс-лідеру країни Уго Чавесу.

Протестувальники почали встановлювати барикади на центральних вулицях столиці Венесуели і обіцяли влаштувати “мега-протест” проти Мадуро.

У міста входить армія

На придушення заворушень кинуті армійські підрозділи. Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні Лопес заявляє про “беззастережну лояльності” військових уряду Мадуро.

У той же час, опозиція заявляє, що лояльність не така вже беззастережна. І вже заарештовано 86 військових.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE