Politerno > Україна і світ > Долю безвіза для України довірили міністрам по сільському господарству і рибальству

Долю безвіза для України довірили міністрам по сільському господарству і рибальству

  • 8 Травня, 2017
  • 1659 Переглядів
  • 0

У четвер, 11 травня 2017 міністри з питань сільського господарства і рибальства країн-членів ЄС планують затвердити надання безвізового режиму з Україною.

Про це в понеділок, 8 травня з посиланням на власні джерела написав в Twitter журналіст Радіо Свобода в Брюсселі Рікард Йозвяк.

“Міністри ЄС з сільського господарства та рибальства затвердять візову лібералізацію для України від 11 травня приблизно о 10 ранку. Це останній законодавчий крок перед підписанням наступного тижня”, – йдеться в повідомленні.

Після затвердження безвіза міністрами, має відбутися підписання і публікація цього рішення в Офіційному журналі ЄС. Відзначимо, що безвізовий режим з Україною фактично вступить в силу через 20 днів з моменту опублікування – орієнтовно 11 червня 2017. За даними Європейської правди, в рамках розподілу компетенцій в ЄС безвіз повинні були б схвалювати міністри внутрішніх справ, проте в поодиноких випадках – коли проти не виступає жодна з країн-членів ЄС – питання виноситься для “технічного затвердження” на непрофільну Раду ЄС, оскільки це дає змогу не чекати зустрічі профільних міністрів і дещо прискорити процедуру.

Разом з тим український безвіз відсутній в нинішньому порядку денному зустрічі міністрів. Питання безвізового режиму для ключових партнерів Євросоюзу, який перед тим отримує схвалення на вищому рівні, часто проходить саме таку процедуру. Зокрема, безвіз для Молдови був затверджений в березні 2014 року міністрами транспорту і телекомунікацій, грузинський – в лютому 2017 року на міністерській зустрічі з питань енергетики.

Як повідомлялось, ЄС затвердив календарний план підписання безвіза для України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE