Politerno > Україна і світ > Бойко за прямі переговори Києва з Москвою і Донбасом

Бойко за прямі переговори Києва з Москвою і Донбасом

  • 29 Травня, 2018
  • 1498 Переглядів
  • 0

Співголова фракції “Опозиційний блок” Юрій Бойко заявив, що Києву слід почати прямі переговори з Москвою, Донецьком і Луганськом.

Про це він сказав у вівторок, 29 травня, в Міжнародний день миротворців, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, війна, яка забрала життя більш ніж десяти тисяч громадян, триває, а влада “не робить жодного кроку для того, щоб налагодити прямі переговори з іншими сторонами конфлікту”.

Бойко зазначив, що сьогодні необхідні прямі переговори офіційного Києва з Москвою, Донецьком і Луганськом.

“Україні потрібні багатосторонні формати врегулювання. Успіх переговорів в нормандському форматі, в рамках американо-російської посередницької місії дозволить прискорити мирний процес”, – заявив співголова Опоблоку.

“В першу чергу, домогтися підтримки рішення Ради Безпеки ООН про введення миротворчого контингенту на Донбас. Це, безумовно, важливий крок, але для встановлення миру в Україні цього недостатньо. Київ повинен виходити на прямі переговори з Москвою, Донецьком і Луганськом”, – заявив політик.

Бойко вважає, що Україні необхідно докорінно змінювати підходи до зовнішньої політики.

“Той курс, який проводить нинішня влада, веде до загострення відносин з усіма нашими сусідами – Польщею, Угорщиною, Білоруссю. З країни-миротворця за нинішньої влади Україна перетворюється в “больову точку” Європи”, – сказав депутат.

Він також запевнив, що у його фракції є конкретний план врегулювання конфлікту на сході, серед кроків якого – ухвалення законів про особливий статус Донбасу і закону про амністію для тих, хто не вчинив тяжких злочинів, а також відновлення економічного співробітництва, проведення там місцевих виборів за українськими законами та інше.

Читайте також: Лещенко посварився з Бойком через вишки, а Луценко немає достатньої кількості доказів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE