Politerno > Україна і світ > Рада Євросоюзу схвалила макрофінансову допомогу для України

Рада Євросоюзу схвалила макрофінансову допомогу для України

  • 29 Травня, 2018
  • 1426 Переглядів
  • 0

Рада ЄС підтримала угоду з Європарламентом щодо четвертого пакету макрофінансової допомоги для України у розмірі мільярда євро.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради.

“Допомога у вигляді позик буде покривати потреби у фінансуванні України протягом двох з половиною років. Кредити надаватимуть підтримку програмі економічної стабілізації та структурних реформ, що доповнюють ресурси, надані МВФ та іншими донорами”, – йдеться у заяві.

ЄС виділив 1,6 млрд євро макрофінансової допомоги Києву в 2014 році і 1,8 млрд євро в 2015 році, з яких Україна отримала 2,81 млрд євро. Внесок у понад 600 млн євро був скасований у січні 2018 року через неповне дотримання встановлених умов.

“Подальші виплати залежатимуть від дотримання Україною демократичних механізмів та верховенства закону і дотримання прав людини”, – зазначається у заяві.

Комісія відповідатиме за надання макроекономічної допомоги. Комісія та європейська служба зовнішньої дії буде стежити за виконанням цих умов.

За процедурою, остаточне рішення про надання України макрофінансової допомоги має затвердити Європарламент на пленарній сесії.

Як очікується, голосування може відбутись у червні.

У березні стало відомо, що Єврокомісія затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги (MFA) для України на суму до 1 млрд. євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Заступник керівника Головного директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова в ході 14-ої щорічної інвестиційної конференції заявила, що нова програма макрофінансової допомоги від ЄС буде залежати від прогресу України в рамках програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Умовою виділення Європейським союзом нової макрофінансової допомоги Україні називлась необхідність створення Антикорупційного суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE