Politerno > Україна і світ > Виступаючи на Радбезі ООН Могеріні уточнила, коли Україні чекати безвіз

Виступаючи на Радбезі ООН Могеріні уточнила, коли Україні чекати безвіз

  • 9 Травня, 2017
  • 1496 Переглядів
  • 0

Керівництво Європейського союзу в найближчі дні оголосить про спрощення візового режиму з Україною.

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН.

“Ми підтримуємо наших східних партнерів, зміцнюємо їх економіки і державні органи, їх стійкість, і всього через кілька днів ми оголосимо про угоду щодо спрощення візового режиму з нашими українськими друзями”, – цитує виступ Федеріка Могеріні ТАСС.

Єврокомісія 18 грудня минулого року рекомендувала Раді ЄС розглянути можливість спрощення візового режиму з Грузією, Україною і самопроголошеною республікою Косово.

26 квітня посли 28 країн Євросоюзу узгодили рішення про лібералізацію візового режиму для України.

Передбачається, що Рада ЄС ухвалить це рішення 11 травня. Після цього воно буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС і вступить в силу через 20 днів. Лібералізація візового режиму ЄС з Україною, зокрема, передбачає право громадян України здійснювати туристичні поїздки в країни ЄС на термін до 90 днів не частіше, ніж раз на півроку, проте не дає права на роботу або навчання.

Раніше повідомлялось, що долю безвіза для України довірили міністрам по сільському господарству і рибальству, а також про те, що став відомий календарний план підписання безвіза для України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE